Koelkast-beleid
Koelkast-beleid

Koelkast-beleid

Mijn oog werd getroffen door een stukje in de krant over wanbetalers die hun stroomrekening niet betalen, die gaat men hard aanpakken. Bij betalingsachterstand wordt de stroom niet afgesloten, maar krijg je maar een beetje stroom, voldoende voor de koelkast en om een lampje te laten branden, maar niet genoeg om televisie te kunnen kijken.
Met zogenaamde slimme meters is dit mogelijk. Een goede oplossing als dit zou werken.

het verbruik van een LCD TV is ca 80 watt
het verbruik van een koelkast is ca 300 watt
het verbruik van een lamp is ca 60 watt

Met dit weer zet je uiteraard de spullenboel ergens op een koud kamertje en gaat de TV aan, dan heb je licht en warmte. Wie maakt wie nou wat wijs. En voor je het weet tappen ze af bij de buren en gaan een hennepkwekerij beginnen. Mijn koelkast is inmiddels weer gevuld.

bVision Photography

In verband met een gepland onderhoud aan de server waar bVision op draait zijn we mogelijk niet on-line vanavond tussen 22.00 en 23.00 uur

17 Comments

 1. Ook ik wist niet dat je altijd nog een klein beetje stroom krijgt, als je afgesloten wordt. Weer wat geleerd. Dankzij jou Sjoerd.
  Grtz
  Mara

  P.S. Vandaag vrij, want ik heb mijn eerste twee werkdagen na de 4-weekse vakantie er op zitten. Hoera ik heb weer een paar vakantie-uren opgebouwd. *wink, big smile*

 2. Het verbruik van een koelkast is veel lager, maximaal 100 watt als ie aan het koelen is en de pomp draait. Veel vaker gebruikt ie daar tussenin maar een paar watt. De reden dat een koelkaast op jaarbasis veel verbruikt is omdat ie 24 uur en 365 dagen per jaar daar mee doorgaat. Het netto jaarverbruik van mijn koelkast is 390kWh (is gemiddeld 44,5 watt). Als je dezelfde nu koopt verbruikt ie 270kWh en als je hem neemt zonder apart vriesdeel dan kan het de helft daarvan zijn.

  Je zou met die koude dagen ook de koelkast uit kunnen zetten en de spullen in een donkere/lichtdichte plastic tas buiten kunnen zetten. In dat geval kan de verwarming verder naar beneden, aangezien veel koel/vrieskasten het niet meer goed doen bij een te lage temperatuur.

 3. Klinkt niet als een echte oplossing. Ik ben heel blij dat wij gewoon onze energierekeningen kunnen betalen en dat ik mij tegenover niemand hoef te verantwoorden over wat ik waaraan uitgeef.

 4. De stroomkaarten is wel waar ze het een paar jaar geleden bij het Nuon over hadden, een systeem waar ze graag naar terug willen… werkte daar toen, en ze zijn erg voor eerst betalen, dan afnemen…

  Daarnaast een paar maal te maken gehad met mensen die het minder hebben, maar als ze dan vakantiegeld krijgen, gaat dat op aan de raarste dingen, en niet aan de rekeningen… ik heb geleerd eerst alles keurig te betalen, het liefst nog wat te sparen… en daarna ga je leuke dingen doen met je geld…

  Maar als ouders dat voorbeeld zelf al niet meer meegeven, wordt het lastig… en er zijn altijd uitzonderingen zoals Redstar al aangeeft, maar neemt niet weg, dat huur/hypotheek en gas/stroom/water naast je boodschappen de belangrijkste zaken zijn…

 5. Ik vind het woord wanbetaler een beetje te.. Soms is het gewoon dat je niet kunt betalen. Je baan verliezen, en het UWV doet er al 8 weken over om je uitkering te regelen. Als je een niet zo goed betaalde baan had, heb je mss ook geen spaargeld..

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.