de spelende mensch

bVision Photography

Na het eerste debacle heb ik afgelopen zaterdagavond nog even doorgespeeld met de rietjes van Ikea, juist ja, goed geraden allemaal, nou ja bijna allemaal. Helemaal donker was het toen ik de foto’s nam, van onderen een lamp onder de rietjes, maar wat ik wilde, spelen met licht werkte niet. Net alsof het licht aan was. Dus zaterdag maar eens alles op het handje en nog wat pogingen gewaagd. Ik ben nog niet helemaal tevreden, maar wat ik voor ogen heb gaat niet onder deze omstandigheden. De rietjes laten zelf teveel licht door. En al die stofjes die u ziet zitten niet op de lens, maar zijn oneffenheden in het rietje. De foto’s zijn gemaakt met een 50 mm macro objectief en met de Olympus i.p.v. de Nikon. En ach, voor een euro weer een hele hoop plezier gehad. Ik had natuurlijk ook op de bank kunnen gaan zitten en TV kijken, maar ik ben toch net iets liever actief.

bVision Photography

26 Comments

 1. Je hebt me op een idee gebracht om het ook eens te proberen.
  Grtz
  Albert

 2. Gelukt of niet gelukt. Ik vind het fraaie foto’s.

 3. Ha Sjoerd,

  Moet toegeven, deze foto’s zijn wel spectaculairder, leuk effect zo het licht door de rietjes. oma

 4. Ik vind het geweldig.
  Dacht in eerste instantie dat het rollen plakfolie waren.

 5. Dat zij weer heel wat pijpen, die je kan laten roesten voor de zondag.

 6. En zo blijft men bezig ipv naar die rommel op TV te staren.

 7. Jouw rietjes hebben ernstig invloed op de kijkcijfers, straks gaat heel Nederland (die allemaal dit blog bezoeken) rietjes op de foto zetten….

 8. Ik blijf wel actief met typen…..

  Love As always
  Di Mario

 9. op de macro cursus leerse ik dat 2 led lampjes van ikea a 10 euro heel veel goed kan doen.
  de twede foto vindt ik super.

 10. Het is ook maar net wat je actief noemt.
  Het is voor jou in elk geval een leuke bezigheid, en ik vind het wel vrolijk staan, al die rietjes.

 11. Wat je al niet met een macaronilens kan doen. 🙂

  De spelende mens; zal dat homo huppekee in het potjeslatijn zijn. (Hopelijk m’n laatste flauwe woordgrap voor vandaag.)

 12. De aanhouder wint, Sjoerd, door hiermee te blijven spelen en experimenteren, komt er vast een moment waarop je kunt zeggen: “Ja, dat is ‘m, zo had ik het bedoeld.” 🙂

 13. Leuk idee! En zeker betere tijdsbesteding dan tv kijken/bank hangen.

 14. Vind het leuk bedacht, het onderste gedeelte van de tweede foto is toch heel aardig geworden… Je kunt net zoals Redstar al zei… verschillende varianten uitproberen qua belichting en ook varieren in sluitertijden/camera op statief, je kunt misschien zelf wel kaarslicht uitproberen…wel uitkijken dat je geen brand krijgt..een gekleurde lamp, wat geler licht….nou ja…tot zover eerst maar… Ben benieuwd…Agn@es

 15. jij doet wonderen met die rietjes, nooit gedacht dat ze zo mooi konden zijn

 16. Het idee is inderdaad wel leuk. 🙂 Ach en als ze maar een euro hebben gekost, dan valt dat ook weer mee… 🙂
  Ik zit te bedenken waarmee je het wel kunt doen, maar er valt mij zo niks in.

 17. Ik vind het een geslaagd alternatief voor bankhangen, met leuke outcome

 18. Wat voor een lamp gebruikte je als ik vragen mag?

 19. Hm toch zit de bank ook wel lekker. 😉 Maar vind je probeersel wel leuk en creatief ook. Alleen jammer dat het niet zo uitpakte als in je hoofd.

 20. Na mijn commentaar hier op kantoor zei Sjoerd, probeer het maar eens. Maar ik heb geen rietjes 😉 en ook geen macrolens

 21. Mooi gespeeld hoor Sjoerd ! En je roestige zondag mag er ook zijn!

 22. Lekker blijven spelen, eens komt het moment dat je zegt: Ja, dat is ‘m..!!
  Fijne dag vandaag.

Geef een reactie