de spelende mensch

de spelende mensch

bVision Photography

Na het eerste debacle heb ik afgelopen zaterdagavond nog even doorgespeeld met de rietjes van Ikea, juist ja, goed geraden allemaal, nou ja bijna allemaal. Helemaal donker was het toen ik de foto’s nam, van onderen een lamp onder de rietjes, maar wat ik wilde, spelen met licht werkte niet. Net alsof het licht aan was. Dus zaterdag maar eens alles op het handje en nog wat pogingen gewaagd. Ik ben nog niet helemaal tevreden, maar wat ik voor ogen heb gaat niet onder deze omstandigheden. De rietjes laten zelf teveel licht door. En al die stofjes die u ziet zitten niet op de lens, maar zijn oneffenheden in het rietje. De foto’s zijn gemaakt met een 50 mm macro objectief en met de Olympus i.p.v. de Nikon. En ach, voor een euro weer een hele hoop plezier gehad. Ik had natuurlijk ook op de bank kunnen gaan zitten en TV kijken, maar ik ben toch net iets liever actief.

bVision Photography

26 Comments

  1. Vind het leuk bedacht, het onderste gedeelte van de tweede foto is toch heel aardig geworden… Je kunt net zoals Redstar al zei… verschillende varianten uitproberen qua belichting en ook varieren in sluitertijden/camera op statief, je kunt misschien zelf wel kaarslicht uitproberen…wel uitkijken dat je geen brand krijgt..een gekleurde lamp, wat geler licht….nou ja…tot zover eerst maar… Ben benieuwd…Agn@es

  2. Het idee is inderdaad wel leuk. 🙂 Ach en als ze maar een euro hebben gekost, dan valt dat ook weer mee… 🙂
    Ik zit te bedenken waarmee je het wel kunt doen, maar er valt mij zo niks in.

      1. Je zou de lamp kunnen afdekken met een lichte stof om het effect meer naar voren te halen. eventueel twee keer afdekken. of gelang het nodig is om het juiste resultaat te behalen. Als je dan de sluiter langer open moet houden is dat geen probleem omdat er minder licht door komt.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: