Maico 500 (1958)
Maico 500 (1958)

Maico 500 (1958)

bVision Photography

Sterk, economisch en ruimtelijk lezen we op de site van microcar museum. Maar in werkelijkheid behoorde deze auto’s inderdaad tot de dwergauto’s. Het ontwerp was van de broeders Otto en William Maisch. Het zou de laatste auto zijn die dit concern maakte. Ze waren te klein om te overleven en stopte in 1958 met de productie om verder te gaan in het maken van motoren, dat was wat voor de broeders brood op de plank bracht. De auto was overigens ook verkrijgbaar in een versie met minder cc’s en vermogen. De aandrijving gebeurde door een 2 cylinder tweeslag 450 cc watergekoelde Heinkel motor. Deze 18 pk sterke motor tilde het autootje naar een respectabele 95 km/uur. De absolute top.

bVision Photography

Gebouwd werden deze Duitse auto’s in Pfäffingen-Tübingen. De auto’s stonden bekend om hun mankementen. Soms werden zelfs hele auto’s vervangen in plaats van gerepareerd. Vooral de stuurinrichting was een zwak punt van deze auto’s. De vervangen auto’s diende dan weer als sparepart(donor auto) voor andere defecte… Uiteindelijk stopte ook de productie van motoren en scooters in 1986 en werd Maico historie. foto’s zijn afkomstig van de site van het microcar museum

bVision Photography

18 Comments

  1. hkorpershoek

    Een Maico heb ik in 1965 gehad.Het was de auto van mijn vader. Eerst heb ik de bekleding en het hemeltje vernieuwd .De schade die aan de spatschermen is onstaan dor dat men de auto al wippend hebt willen verzetten moest ook worden hersteld hetgeen resulteerde in hestel en volledig spuiten in de kleur geel met een groenig tintje .Een half jaar mee gereden maar vanwege terugkerende lekke koppakingen aan de kant “gezet” .Hem ingeruild bij Baris ad Hoofdweg in Rotterdam ve Morris”Mini met een grote uitaatls ik hem ooit weer tegenkom is de mjne herkenbaar uit de vier duizend die er ooit van gemaakt zijn .

  2. Ik moet je bekennen dat ik nog nooit van deze auto heb gehoord. Jammer dat ie niet meer leverbaar is, want hij zou handig zijn in de grote stad (Maastricht of Amsterdam) om zo maar even te parkeren in een klein ‘gaatje’. Voorlopertje van de Smart. Trouwens toen ik de foto zag, moest ik meteen aan een Goggomobil denken. Je snapt mijn denklink?
    Voor morgen werk ze.
    Groeten
    Albert

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.