Het leven gaat door, en hoe…
Het leven gaat door, en hoe…

Het leven gaat door, en hoe…

Gistermorgen vloog voorbij met allemaal zaken die ik niet gepland had, en waar ik ook niet om gevraagd had. tegen twaalf uur rende iedereen naar de kantine, en ik bleef alleen achter op kantoor… Op dat moment rinkelde een belletje in mijn hoofd dat zei: stik toch met die telefoon, ik ga weg, ik ga wandelen. En zo liep ik even later langs de weg te lopen met een stevige pas. De paden op de lanen in weg van alle werk. Het liefst was ik natuurlijk niet meer terug gegaan, maar er moet uiteraard ook brood op de plank komen. Toen ik later om 5 uur in de auto zat, op weg naar huis om mijn zonden te overdenken bedacht ik me eigenlijk dat ik de hele dag hard gewerkt had, en niets gedaan had van wat ik me had voorgenomen. En het was pas maandag… dat belooft nog wat voor de rest van de week. Oh ja, vanavond cursus, ook dat nog, op de dertiende, hoe verzinnen ze het.

bVision Photography

25 reacties

 1. Jouw overpei(ij)nzing deed mij met een glimlach terugdenken aan mijn werkzame leven. Had ik wel eens zo’n dag, zeker als het voorjaar aangebroken was, dan wilde ik wel eens erg lang op een terras vertoeven aan de Oudegracht in Utrecht. Als ik dan terugkwam op kantoor zei de receptioniste vaak: “Valt me mee dat je teruggekomen bent.” Op die dag pakte ik ook op tijd de trein terug naar huis. Het lijkt voor mij al zo lang geleden. Werk ze voor vandaag Sjoerd, zonder dipje.
  Saludos de
  Albert

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Het hoeft niet altijd de dertiende te zijn om een rot dag te hebben.
  Maar je beslissing vind ik ook erg verstandig, loop even je stress uit je lijf, daar knapt een mens van op.
  Soms nam ik wel eens de toeristische route naar huis, om maar wat ontspanner aan te komen.
  De dag erop neem je gewoon weer een herkansing. oma

 3. Je schetst een beeld dat mij heel bekend voorkomt, namelijk dat van werk als een rollercoaster waar je ’s ochtends instapt en dat je, zonder dat je er verder iets aan kunt veranderen, naar vijf uur brengt, waarbij je ook weer dag met je handje kunt zeggen tegen alle mooie plannetjes die je ’s ochtends nog zo fijn had.

 4. Als je moe bent en versleten, dan ben je aan vakantie toe
  ben je je eerste liefde vergeten, dan ben je aan vakantie toe
  als je nooit eens iets spontaans doet – ’t idee maakt je moe
  en als je nooit iets abnormaals doet dan ben je aan vakantie toe

  Er is dus zelfs een liedje over geschreven. Zing het maar eens lekker luidkeels mee, dan weet je gelijk wat je te doen staat! 🙂

 5. Terrebel

  En dan te bedenken dat misschien wel dertig procent van wat wij doen feitelijk overbodig is! TV-kijken bijvoorbeeld. Of archiveren…waarom iets netjes opbergen in een arcchiefkast om dat uiteindelijk vijf jaar later alsnog weg te gooien? 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.