Volkswagen Karmann Ghia 1955-1974
Volkswagen Karmann Ghia 1955-1974

Volkswagen Karmann Ghia 1955-1974

bVision Photography

Vandaag weer wat zelfgeschoten plaatjes van deze antieke volkswagen type 14(3031) ofwel de Volkswagen Karmann-Ghia. Ontworpen door het Italiaanse ontwerpbureau Ghia en gebouwd door Karmann. Dit exemplaar is van de band gerold in 1971. Uiteraard met een 4 cilinder luchtgekoelde boxermotor. Deze werden verkocht als sportwagen, maar dit was niet echt het geval. Het wagentje was gebaseerd op allemaal verkrijgbare onderdelen van de kever, want het moest wel goedkoop blijven uiteraard. Deze Karmann is gespot in Heerlen.

bVision Photography

Uiteraard werd er in de loop van de jaren, ik dacht in 1961 een nieuw model gelanceerd, het type 34, maar type 14 bleef favoriet en daarvan werd de productie na verloop van tijd naar Brazilië verplaatst. Een mooie auto en mijn virtuele garage waardig.

bVision Photography

17 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Dit vond en vind ik nog een van de mooiste modellen van volkswagen.
  Een prachtkar. oma

  ot, En dank je ook voor het compliment van de show, mede dankzij je bijdrage.

 2. Een auto die wat mij betreft karakter heeft vanwege het uiterlijk en het feit dat ie uit een tijd komt dat niet iedereen nog in staat was zo’n ‘voiture’ te kopen. Zij is mooi en koester haar maar in je virtuele garage.
  Fijn weekend. Groeten Albert

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.