Windows 8

Vanavond heb ik weer een avond cursus, Configuring Windows 7, voor het microsoft 70-680 examen. En dat terwijl windows 8 voor de deur staat. Nu loop je als bedrijf uiteraard niet voorop bij het installeren van nieuwe versies, maar het had me wel nieuwsgierig gemaakt. Hoe werkt dat nu op een desktop. En om dat te kunnen beoordelen heb je natuurlijk wel de software nodig. Even een 3.3 Gb ISO gedownload en in een virtuele PC gestopt. Een uurtje of 3 later werkte mijn Windows 8 machine (twee uur downloaden, pfffft). Wat als eerste opvalt is dat Microsoft wil dat je met een live account inlogt en registreert. Het kan anders, maar dan werken bepaalde dingen gewoon niet goed. Men zegt dat het op hetzelfde platform draait als Windows 7, maar dat valt toch even tegen. En in 10 seconden is de desktop ook niet opgestart… Het is meteen duidelijk dat deze versie ontworpen is voor Phones en Tablets, met de muis werkt het nog niet zo lekker. Na het opstarten staan op het bureaublad allemaal apps, dat is even wennen. Maar oké het is nog maar een Consumers Preview, en er zal nog heel wat water door de Hudson river stromen voordat deze versie wordt uitgebracht. Voorlopig schakel ik weer snel terug naar Windows 7, tenzij mijn baas besluit dat we straks allemaal overschakelen op Apple Macjes. De kans daarop acht ik echter zeer klein… Mijn virtuele Windows 8 machientje blijft uiteraard nog even draaien om er eens goed mee te spelen.
En btw, vandaag is mijn zoon jarig…volgend jaar heeft hij de helft van mijn jaren.

bVision Photography

21 Comments

 1. Nog proficiat met je zoon. De helft in jaren. Is bij één bij ons ook het geval. Ik heb hier geen last van want Mara heeft een iPad en ik een MacBook Pro. Daarnaast heb ik nog een MSI netbookje (1024 x 600 pixels) in Windows XP. Gebruik ik af en toe voor onderweg als ik een foto maak, Toen en NU. Probeer de Nu situatie zoveel mogelijk na te bootsen n.a.v. de oude ansichtkaart of foto.

  O.T. We gaan niet zondag, maar morgen donderdag een dag met de trein naar het Heuvelland in jouw provincie. We hebben er allebei zin in, want de weersvooruitzichten zijn meer dan uitstekend.
  Adios Sjoerd
  Saludos de
  Albert

 2. gefeliciteerd met zoonlief…
  over dat andere laat ik me maar niet uit 😉

 3. Gefeliciteerd met je zoon. 🙂
  Dat windows 8 spreekt me niet zo aan. Het verplicht inloggen (en dus alles volgen wat je doet???) vind ik niks.

 4. Ha Sjoerd,

  Van harte gefeliciteerd met je zoon, wordt het al een grote kerel.
  W8 moet ik ook nog over nadenken, hoor nu ook weer dat het maar zo zo is.
  We zullen wel zien. oma

 5. Nog een off topic, zag je bij de doorlink naar het oude artikel dat er een schermpje komt met inlogcode.
  Hoe krijg ik dat weg, komt elke keer als ik doorlink naar oude artikelen.

 6. Ik houd me maar bij Windows 7, dat wat mij betreft genoeg deugt. En verder proficiat met de verjaardag van je zoon.

 7. Off topic was leuk inderdaad vader en dochter Dulfer weer eens samen te zien spelen.

 8. Gefeliciteerd met je zoon.
  Ennuhhhhh pffff windows acht, moet ik dan weer wennen aan allerlei nieuwigheden.

 9. pfff, en het stomme van heel dat windows-spel is dat ze je toch met tijd “verplichten” om mee te gaan…hatelijk!
  een ferme proficiat voor uw zoon!!!

 10. proficiat met je zoon……………
  ik hou het maar bij 7 als ik dit zo zie.

 11. Wat is nu weer een live account. Zijn er dan ook dead accounts?
  Verder sluit ik me weer eens helemaal aan bij renesmurf.
  En gefeliciteerd met Jelle.

 12. Gefeliciteerd met je BTW.
  Ja, en dat computergeleuter, dat is toch altijd wennen en uitzoeken en zo.
  En het wordt vanzelf makkelijk en dan komt er weer wat nieuws.

 13. Gefeliciteerd met je zoon Sjoerd en Windwos 8 nou ja dat stel ik nog maar even uit…of zal ik overschakelen op een Mac….???!!!

 14. De ontwikkelingen zijn amper bij te houden in computerland. Voorlopig houd ik het maar lekker bij Windows 7.
  Ook vanuit het hoge noorden de felicitaties voor je zoon.

 15. Ook een hartelijke proficiat van Ollie aan de zeun ! Ook Ollie gaat niet snel over naar nieuwe versies !

  OT , zie ons daar la staan , jij , Billy en mij op een oud rockconcert van ons lat te geven op de muziek ! Veel bekijks zeker ? En waarom niet ?

 16. Ik hou het voorlopig maar bij het oude. Hartelijk Gefeliciteerd met je zoon.

 17. wens je zoon een gelukkige verjaardag van mij.
  en ik ben ook niet meer zo rap om “nieuwe” versies over te nemen van gelijk welk programma. Dat zit vol kinderfouten en zo heb je dan zin om de oude versie toch weer van stal te halen. Dus wacht ik af.

 18. Het wordt niet mijn toekomstigge OS. Er zitten te veel haken en ogen aan. We hebben de Preview geprobeerd, en de Bèta nu. Het inloggen met je live account is een echte tegenvaller.

 19. Sinds wij helemaal op de Mac zijn volg ik Windows ontwikkelingen totaal niet meer.

 20. Gefeliciteerd met je zoon. Dat het maar een mooie dag mag worden. Als ik die windows 8 zo zie, dan wacht ik nog wel even, ik heb een hekel aan inloggen 😉

  Love as always
  Di Mario

 21. En zo wordt je zonder veel woorden langzaam/snel gemanouvreerd naar andere apparatuur.
  Of je wil of niet.

Geef een reactie