Windows 8

Windows 8

Vanavond heb ik weer een avond cursus, Configuring Windows 7, voor het microsoft 70-680 examen. En dat terwijl windows 8 voor de deur staat. Nu loop je als bedrijf uiteraard niet voorop bij het installeren van nieuwe versies, maar het had me wel nieuwsgierig gemaakt. Hoe werkt dat nu op een desktop. En om dat te kunnen beoordelen heb je natuurlijk wel de software nodig. Even een 3.3 Gb ISO gedownload en in een virtuele PC gestopt. Een uurtje of 3 later werkte mijn Windows 8 machine (twee uur downloaden, pfffft). Wat als eerste opvalt is dat Microsoft wil dat je met een live account inlogt en registreert. Het kan anders, maar dan werken bepaalde dingen gewoon niet goed. Men zegt dat het op hetzelfde platform draait als Windows 7, maar dat valt toch even tegen. En in 10 seconden is de desktop ook niet opgestart… Het is meteen duidelijk dat deze versie ontworpen is voor Phones en Tablets, met de muis werkt het nog niet zo lekker. Na het opstarten staan op het bureaublad allemaal apps, dat is even wennen. Maar oké het is nog maar een Consumers Preview, en er zal nog heel wat water door de Hudson river stromen voordat deze versie wordt uitgebracht. Voorlopig schakel ik weer snel terug naar Windows 7, tenzij mijn baas besluit dat we straks allemaal overschakelen op Apple Macjes. De kans daarop acht ik echter zeer klein… Mijn virtuele Windows 8 machientje blijft uiteraard nog even draaien om er eens goed mee te spelen.
En btw, vandaag is mijn zoon jarig…volgend jaar heeft hij de helft van mijn jaren.

bVision Photography

21 Comments

 1. Nog proficiat met je zoon. De helft in jaren. Is bij één bij ons ook het geval. Ik heb hier geen last van want Mara heeft een iPad en ik een MacBook Pro. Daarnaast heb ik nog een MSI netbookje (1024 x 600 pixels) in Windows XP. Gebruik ik af en toe voor onderweg als ik een foto maak, Toen en NU. Probeer de Nu situatie zoveel mogelijk na te bootsen n.a.v. de oude ansichtkaart of foto.

  O.T. We gaan niet zondag, maar morgen donderdag een dag met de trein naar het Heuvelland in jouw provincie. We hebben er allebei zin in, want de weersvooruitzichten zijn meer dan uitstekend.
  Adios Sjoerd
  Saludos de
  Albert

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Van harte gefeliciteerd met je zoon, wordt het al een grote kerel.
  W8 moet ik ook nog over nadenken, hoor nu ook weer dat het maar zo zo is.
  We zullen wel zien. oma

 3. Ook een hartelijke proficiat van Ollie aan de zeun ! Ook Ollie gaat niet snel over naar nieuwe versies !

  OT , zie ons daar la staan , jij , Billy en mij op een oud rockconcert van ons lat te geven op de muziek ! Veel bekijks zeker ? En waarom niet ?

 4. wens je zoon een gelukkige verjaardag van mij.
  en ik ben ook niet meer zo rap om “nieuwe” versies over te nemen van gelijk welk programma. Dat zit vol kinderfouten en zo heb je dan zin om de oude versie toch weer van stal te halen. Dus wacht ik af.

 5. Het wordt niet mijn toekomstigge OS. Er zitten te veel haken en ogen aan. We hebben de Preview geprobeerd, en de Bèta nu. Het inloggen met je live account is een echte tegenvaller.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: