Boren en zo

Gisteren werd het grootste deel van de dag gevuld met het boren van gaten in het huis van mijn dochter. Aan de voorzijde moesten enkele rolgordijnen worden opgehangen, terwijl er naast de voordeur een kapstok moest komen van een stalen vlechtwerk wat ze in een of ander woonblad had gezien. Dat rek dat viel nog mee, zij het dat dat op enige afstand van de muur moest komen. Anders kon je er geen haken aan ophangen. Mijn dochter woont op het middelste appartement op de foto van maandag en alle gordijnen moeten door de ronde vormgeving aan de voorzijde tegen het plafond, anders komt het niet mooi te hangen en functioneert de bediening niet naar behoren. Vier gaten per gordijn en dat met vijf gordijnen. Makkie toch, Nadat de eerste SDS boor het begeven had, en even later mijn reserve exemplaar ook, ben ik toch maar even wat professionele boren gaan halen. Want sakkerdjie dat plafond was hard. En dan gaat er iets in mij sputteren, dan word ik rebels(ch). Dan ontstaat er een persoonlijk duel tussen mij en het stampbeton plafond. De gordijnen hangen, dus u weet wie er gewonnen heeft. Ik heb alleen pijn in mijn voeten van de hele dag op de ladder staan. Maar als je dan tussendoor naar buiten kijkt en je hebt dit uitzicht en je hoort de mensen op straat al zomers te keer gaan… Dat maakt dan veel goed, en volgens mij is er ook altijd wel wat te beleven in die buurt.

bVision Photography

22 Comments

 1. Bedankt voor het delen! Succes verder!

 2. Zo te lezen is er nog niets mis met jouw conditie.

 3. Ha Sjoerd,

  Je dochter zal je dankbaar zijn, je hebt keihard gewerkt.
  Met het juiste gereedschap gaat het meestal wel, maar soms is het bunkerhard. oma

 4. gelukkig is het allemaal goed gekomen,………………..

 5. Dat is zeker wel een mooi uitzicht. Ben blij dat je gewonnen hebt met boren.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Maar hee. Met zo’n boom voor het raam zijn gordijnen toch geheel en al overbodig? Haal maar weer weg 😉

 7. Boren doen alle nieuwe bewoners. Geen wonder dat flats ook verzakken. Een hachelijke zaak lijkt het mij wel, voor de verhuurders.

 8. proficiat!
  de aanhouder wint!!! (en die “gele” steenboren zijn de beste heb ik ondervonden, weet alleen de naam niet meer, een soort legering, titanium ook mss?)
  allez ja, zoals steeds komt goeie raad te laat 🙂
  fijne avond nog!

 9. ha die Sjoerd!

  je bent een geweldige vader!!!

  Succes…

  Marlou

  .

 10. De aanhouder wint, en als het gereedschap niet volstaat is er wel beter spul!
  te koop of te huur, zodat de aanhouder ook kan winnen, altijd!

 11. Grappen van de architect willen de stoffeerder nog wel eens voor problemen stellen,maar des te bevredigender als het weer gelukt is.
  Wat een fijne boom heeft ze daar voor de deur,die neemt het zicht op de auto’s ook een beetje weg.

 12. Oh jeeee… dit verhaal is zo herkenbaar, dat geklooi met rolgordijnen en anderszins ophangen in een nieuwbouwhuis…. het is niet te filmen.. had ik misschien destijds wel moeten doen, want dat had prachtige plaatjes opgeleverd…. maar het is uiteindelijk gelukkig voor jou toch gelukt….het is hier straaaaaaaaaalend weer…. fijne dag nog….Agnès

 13. Die pijn in de voeten ben je straks zo weer vergeten. Dan zie je alleen nog maar hoe goed je bezig bent geweest in het duel met het plafond. Van die boom word alleen maar vrolijk

 14. Boren … praat me der niet van …
  Maar jij hebt zo te horen weer goed werk geleverd. Dochterlief zal je vast dankbaar zijn.

 15. Ai, ja dat zijn van die klussen.. en zonder kapstok kan je ook niet natuurlijk 😉

 16. Chantal slaat de spijker op z’n kop. Je vindt het gewoon leuk om als pa je dochter te helpen. Is toch niets mis mee? Je hebt in ieder geval weer een onderwerp voor een log. *wink, big smile*
  Grtz
  Mara

 17. Ik heb een Bosch boorhamer gekocht (naast de klopboormachine), met een verse Piranha boor lukt het dan meestal wel (vaak gemakkelijk zelfs). Goed gereedschap is het halve werk!

 18. Het houdt je lekker bezig, maar volgens mij vind je het helemaal niet zo erg je dochter te helpen, toch?

 19. Toch fijn als je dochter blij is, jij hebt je goede daad van de dag weer gedaan.
  Gaat vast een heerlijk plekje worden.

 20. van boren ken of kan ik niet ….
  en zo te lezen gaat ze in een misschien wel gezellige buurt wonen

 21. Ik heb een hekel om in een plafond te boren

 22. In een boze Vlaamse colère , heeft Ollie bij de bouw van zijn dochters huis al zijn hubo en Gamma boormateriaal weggegooid. Professioneel materiaal gekocht ! Duurder maar VEEL beter ! En trap pijn , zwijg me ervan !

Geef een reactie