Boren en zo

Boren en zo

Gisteren werd het grootste deel van de dag gevuld met het boren van gaten in het huis van mijn dochter. Aan de voorzijde moesten enkele rolgordijnen worden opgehangen, terwijl er naast de voordeur een kapstok moest komen van een stalen vlechtwerk wat ze in een of ander woonblad had gezien. Dat rek dat viel nog mee, zij het dat dat op enige afstand van de muur moest komen. Anders kon je er geen haken aan ophangen. Mijn dochter woont op het middelste appartement op de foto van maandag en alle gordijnen moeten door de ronde vormgeving aan de voorzijde tegen het plafond, anders komt het niet mooi te hangen en functioneert de bediening niet naar behoren. Vier gaten per gordijn en dat met vijf gordijnen. Makkie toch, Nadat de eerste SDS boor het begeven had, en even later mijn reserve exemplaar ook, ben ik toch maar even wat professionele boren gaan halen. Want sakkerdjie dat plafond was hard. En dan gaat er iets in mij sputteren, dan word ik rebels(ch). Dan ontstaat er een persoonlijk duel tussen mij en het stampbeton plafond. De gordijnen hangen, dus u weet wie er gewonnen heeft. Ik heb alleen pijn in mijn voeten van de hele dag op de ladder staan. Maar als je dan tussendoor naar buiten kijkt en je hebt dit uitzicht en je hoort de mensen op straat al zomers te keer gaan… Dat maakt dan veel goed, en volgens mij is er ook altijd wel wat te beleven in die buurt.

bVision Photography

22 Comments

 1. proficiat!
  de aanhouder wint!!! (en die “gele” steenboren zijn de beste heb ik ondervonden, weet alleen de naam niet meer, een soort legering, titanium ook mss?)
  allez ja, zoals steeds komt goeie raad te laat 🙂
  fijne avond nog!

 2. Grappen van de architect willen de stoffeerder nog wel eens voor problemen stellen,maar des te bevredigender als het weer gelukt is.
  Wat een fijne boom heeft ze daar voor de deur,die neemt het zicht op de auto’s ook een beetje weg.

 3. Oh jeeee… dit verhaal is zo herkenbaar, dat geklooi met rolgordijnen en anderszins ophangen in een nieuwbouwhuis…. het is niet te filmen.. had ik misschien destijds wel moeten doen, want dat had prachtige plaatjes opgeleverd…. maar het is uiteindelijk gelukkig voor jou toch gelukt….het is hier straaaaaaaaaalend weer…. fijne dag nog….Agnès

 4. In een boze Vlaamse colère , heeft Ollie bij de bouw van zijn dochters huis al zijn hubo en Gamma boormateriaal weggegooid. Professioneel materiaal gekocht ! Duurder maar VEEL beter ! En trap pijn , zwijg me ervan !

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: