Het rijbewijs.
Het rijbewijs.

Het rijbewijs.

Het zal inmiddels zo’n jaar of dertig geleden zijn. Dagelijks hadden we een korte ochtendbespreking waarbij eens in de zoveel tijd het management aanwezig was. Een chef van dienst was te laat, en verontschuldigde zich met het verhaal dat hij net met de trein uit Amsterdam kwam. De woorden die hij gebruikte zal ik hier niet herhalen, maar het kwam erop neer dat hij een kleine aanrijding had gehad en dat de agenten die zijn rijbewijs controleerden, opmerkten dat zijn rijbewijs verlopen was en dat hij dus niet meer verder mocht rijden en opnieuw op moest gaan. Op dat moment stond een van de hogere managers op, haalde zijn rijbewijs uit zijn jas en controleerde de datum. Hij trok even wit weg, en zei na enige tijd dat ze dan samen weer opnieuw op konden gaan. Iedereen uiteraard met welgemeende goede adviezen, maar buiten de vergaderzaal ging het verhaal uiteraard door het hele bedrijf. Leedvermaak zullen we maar zeggen. Rest me te vertellen dan beiden na een aantal lessen en een examen, het papiertje opnieuw terug kregen. En beiden veel gezonder waren doordat ze deze periode, het met de fiets of met de benenwagen moeten stellen. Geen geldig rijbewijs is ook geen verzekering…

bVision Photography

13 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Gelukkig krijgen we ook een waarschuwing via de post van de gemeente.
  Ondanks dat ik weinig rij, wil ik het niet missen.
  Vraag me af of ik opnieuw mijn rijbewijs zal halen. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 2. Heb ik even gekeken en die van mij is geldig tot 4 juni 2017. Ik heb toch begrepen dat je van de gemeente een herinnering ontvangt dat je rijbewijs gaat verlopen?
  Fijn weekend toegewenst Sjoerd, of ga je door met klussen bij dochterlief?
  Saludos
  Albert

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.