1920 Kissel Gold Bug

bVision Photography

De Kissel “Gold Bug” is een van de meest gewaardeerde Amerikaanse sportwagens uit het eerste kwart van de twintigste eeuw een waarlijk unieke auto en zijn tijd ver vooruit. De fabriek stond in Hartford Wisconsin. Een 6-cylinder met 61 pk en plaats voor twee passagier, oh nee, de kinderen mochten ook mee op twee uitschuifbare stoeltjes aan de buitenkant van de auto. Daar moet je nu eens mee aankomen. Maar, geef toe het was een unieke vondst. De schitterende gele kleur maakt het helemaal af, en zo komt de auto ook aan zijn naam. Zelfs de wielen zijn in de kleur van de carrosserie mee gespoten. De gele kleur en zijn zwarte softtop passen prima bij elkaar en geven de auto een mooie uitstraling. Deze krijgt dan ook een ereplaats in mijn virtuele garage. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan zo’n auto. En deze rijdt zelfs alsof hij net uit de showroom komt. U mag een gokje doen naar de prijs, of even kijken bij de eigenaar van de auto, Hyman LTD Classic Cars.

bVision Photography

bVision Photography

16 Comments

 1. Nog nooit in deze gezeten. Lijkt met top die zij zitjes.

 2. Nee, aan prijzen doe ik niet, dat weet ik echt niet.
  Maar vind hem wel mooi. Al heb ik bij die zitjes aan de buitenkant, wel mijn bedenkingen.

  Fijne zaterdag.

 3. kek karretje hoor, vooral dat zijstoeltje, hilarisch

 4. Mooi bakje, voor € 125000 neem ik hem mee, hoeven ze hem niet in te pakken.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Leuke wagen om te zien. De kleur is schitterend.

 6. wow te gek zeg,
  en die kleur……….. top.

 7. ha die Sjoerd!

  Nou… hier zou ik mijn reis wel in willen maken.
  Met een leuk leren kapje op en een grote picknickmand achterop gebonden.
  Ik zie het wel zitten.
  Stuur maar op, dan smeer ik m meteen!

  groet van Marlou

  .

 8. voor vervelende schoonmoeders is zo’n uitschuifstoeltje een uitstekende oplossing!

  Nee agent, ik had dat paaltje echt niet gezien………

  Heikel!

 9. Je laat ons vandaag wel een heel mooie exemplaar zien, Sjoerd.
  Die zijstoeltjes zijn een prachtige vinding, maar om daar nu kinderen in te zetten, en dan nog wel zonder gordel, dat lijkt me niet zo’n geweldig idee.

 10. Nou zeg, gewoon prachtig, meeliftstoeltjes! En gevaarlijk en doodeng.
  Maar wel mooi, ook in de juiste kleur voor dat model.

 11. Schitterende auto. Iemand die daarin rijdt heeft vast geen kinderen, of in elk geval niet lang meer.

 12. Wie dat heeft bedacht die stoeltjes… had vast zelf geen kinderen.. of zaten er ook nog gordels bij? Zal wel niet in die tijd…nou ja met een ritje op de oprit met eventueel ook nog een kat in zo’n zitje maakte je zeker de blits… de prijs wil ik gewoonweg niet weten…wel een mooi exeomplaar…een stuk beter dan die roestbak van mij vandaag….Agnès

 13. Een leuk ‘dolfijn’ autootje om op zondag bij ons samen over de boulevard te rijden.
  Rij jij of rij ik?
  Grtz
  Mara

 14. waauw, prachtig!! en speciaal ook!

 15. bedankt voor de linkt,
  ben eens in een rapke gaan loeren, en opgeslagen,
  lijkt me echt de moeite waard!

 16. Knappe wagen, maar op zo’n zijzitje krijg je me toch niet hoor !

Geef een reactie