sakkerdjie, sakkerdjie

sakkerdjie, sakkerdjie

Gatverpieleke, na 39 jaar en 6 maanden geen bon te hebben gehad voor te hard rijden hebben ze me eindelijk in de smiezen gehad. Met de misdadige snelheid van 58 km/uur getrappeerd in het centrum van Maastricht. Zonde toch, ik had de veertig jaar willen halen. En het is niet dat ik nooit te hard rij, maar normaliter ruik ik die gasten al van een kilometer afstand, waarschijnlijk gebruiken ze nu een ander luchtje. Ik hoor mijn collega’s van hieruit al gniffelen… Maar collega’s denk eraan, ik blijf vandaag even thuis werken, of @nders werken zoals dat tegenwoordig bij ons heet. Gewoon om eens te oefenen en om twee stoelen in ontvangst te nemen. Sla ik twee vliegen in een klap en loop geen kans op een boete van en naar het werk toe. Ik moet die centen toch weer ergens aan verdienen.

bVision Photography

22 Comments

 1. Ik weet het in dit land niet meer… 8 kilometer te hard rijden…en dan al een boete… terwijl er veel zwaardere vergrijpen plaatsvinden… en daar kom je meestal met een sisser vanaf… de boete is niet superhoog… maar ja… waar praten we nu over…vandaag geen benzinekosten dus… misschien levert dat al iets op… is ook niet zuuuuuunig meer tegenwoordig…. goed om dit te delen….Agnès

 2. Hoe vaak denk je dat agenten dat horen:”Ga toch boeven vangen”. Ik heb ook altijd de pest in over zulke bekeuringen (ja, die krijg ik regelmatig), maar het is niet anders. Moeten we maar opletten. Risico van het vak! En overal je cruise control aanzetten is ook niet handig! 😉 Zullen we met de (politie)pet voor je rond gaan? Ik doe er alvast een eurootje in!

 3. Als het in een woonwijk is met gevaar voor bewoners en vooral kinderen, nee, vaak staan ze te controleren langs doorgaande grote wegen waar geen bewoner of kind kan komen en die er uit zien als 70 km/u wegen. En dan niet begrijpen dat we Koos Spee graag aan een hoge boom willen opknopen, zoals in de goede oude tijd (vierendelen kan ook).

 4. Ik zie het als een verkapte vorm van belastingen.
  Ik heb tot nu toe geluk, want het komt regelmatig voor dat ik even het gas los moet laten omdat de stand hoger is dan mag.
  We leven in een streng land, veiligheid boven alles, dat wel.

 5. Ik wordt hier niet goed van. Laten ze boeven gaan vangen. Gauw maar over op een ander onderwerp. Hoe bevalt het “@anders werken”. In hoeverre zijn er bepaalde targets die je persé af moet hebben? Of is er in jouw job lang leve de vrijheid, zie maar waar je uitkomt? Succes vandaag.
  Saludos
  Albert

 6. Als ik de afgelopen dertig jaar 3 of 4 keer een boete heb gekregen voor het overtreden van de maximum snelheid, dan is het veel. En steeds ging het daarbij om een overschrijding van pakweg 4 of 5 km in de bebouwde kom. Maar ja, te snel is nu eenmaal te snel. 🙁
  Succes met je anders werken vandaag!

 7. Ja en ze weten precies en heel goed waar ze staan ! Bij ons zijn ze daar heel sterk in , snelheid en alcohol . Maar als er een inbreker op pad is en je belt ze op , gaan ze zo een lange omweg maken om zeker te zijn dat ze weg zijn !

 8.  
  Niks te gniffelen hier; Dan valt jouw boete nog mee, onlangs kreeg een flink bejaard iemand die wij kennen, met als enige inkomen de AOW, een boete van 340 Euro voor parkeren op een invalidenparkeerplaats. Hij had keurig zijn parkeerkaartje betaald en de man had het echt niet gezien. Op enige clementie van die mislukkeling, die de bon uitschreef, hoefde hij ook niet te rekenen. Ik geloof er dan ook echt helemaal niks van dat politie-agenten moeite hebben met de hoogte van de boetes, deze in ieder geval niet. Ander verhaal, iemand steelt stelselmatig geld van bejaarden in een bejaardenhuis. Wordt uiteindelijk betrapt en veroordeeld tot 120 Euro boete. Je kunt in dit land beter stelen dan foutparkeren.
   

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: