1964 Voisin Biscuter
1964 Voisin Biscuter

1964 Voisin Biscuter

bVision Photography

Gabriel Voisin was van origine een vliegtuig ontwerper die zijn sporen in de eerste wereldoorlog meer dan verdiende. Des te vreemder was het dan ook dat hij zich na de oorlog concentreerde op automobielen en dit rare, ik zal maar zeggen strandkarretje ontwierp. Geen comfort, geen aerodynamisch ontwerp. maar een pure eenvoudige auto. Voorzien van een 200 cc tweetakt motor van Hispano-Villiers. Maar wel vol met innovatieve snufjes, een aluminium monocoque met vier onafhankelijke wielophanging met een enkelwiel aandrijving en een drie versnellingbak. Na de tweede wereldoorlog werd de productie overgeplaatst naar Spanje, waar net na de oorlog behoefte was aan dit soort eenvoudige, maar wel functionele auto’s. Mooi is hij niet, eerder grappig. En een plaatsje in mijn virtuele garage, nou ja, achterin, bij die andere miniauto’s of zo je wilt, dwergauto’s.

bVision Photography

bVision Photography

14 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.