Orchideeënshow Landcommanderij Alden Biesen
Orchideeënshow Landcommanderij Alden Biesen

Orchideeënshow Landcommanderij Alden Biesen

bVision Photography

Gisteren waren we in naar een grote orchideeënshow in de Landcommanderij Alden Biesen in Rijkhoven(België). Oh men, schitterend gewoon. Ik heb nog nooit zoveel verschillende orchideeën bij elkaar gezien. De Landcommanderij Alden Biesen beslaat een groot oppervlakte en een achttal zalen waren daarvan gevuld met showorchideeën van verenigingen en stands van kwekers, In de kelders van het slotgebouw waren ook orchideeën te koop, en u raad het al, we hebben een paar orchideeën gekocht die normaliter niet in de handel verkrijgbaar zijn. Zoals een Sobralia Macrarantha Guatamala, een orchidee die twee meter hoog is en lijkt op een bamboestengel met orchdieeen aan de boverzijde in plaats van bladeren. Het ander uiterste hebben we uiteraard ook meegenomen, een klein op schors groeiend plantje, de bulbophyllum falcatum. Daarnaast kregen we als bezoeker van de show sowieso nog een plant per persoon mee, wel zelf oppotten aldaar… Maar dat is wel het makkelijkste wat er is. Een zeer geslaagde dag. Voor de liefhebbers, het licht in de buurt van Bilzen in België en je kunt alles vinden op orchilim.be. Als referentie, zelfs de Hortus uit Leiden was er vertegenwoordigd, naast een vijftigtal andere exposanten. Ook Rik Claessen uit Nederweert, die hier al eens vaker voorbij is gekomen, stond daar met een show en een verkoop stand.

bVision Photography

16 Comments

 1. Hoi Sjoerd, Iedere keer als jij een log plaatst over en met orchideeën, begint mijn hart sneller te kloppen want ik vind orchideeën de mooiste bloemen. Als ik niet zo vaak in Spanje zou vertoeven, had ik Albert gevraagd een kleine kas aan huis te laten maken. Misschien gebeurt dat later nog eens als we alleen in Nederland wonen.
  Groetjes
  Mara

 2. Op zich doet het me niet zo veel, orchideën. Maar op een dag als vandaag, ja, had ik er wel even willen zijn. Het was hopeloos hiero, nu nog. Herfst pur-sang en daar had ik nu net even geen zin in.
  Dan maar warme kassen en geurende bloemen!

 3. Ha die Sjoerd,

  Wat zijn het toch prachtige bloemen!
  Ik ben er gek op, maar vind ze ook een beetje ” moeilijk” : ze overleven bij mij nooit…

  Mijn bovenbuurman (piloot) bracht een paar weken geleden een hele doos vol met orchideeën takken voor me mee.
  Zeker 25 takken vol met die mooie “elfjes”
  Natuurlijk heb ik er ook een heleboel weggegeven, maar een stuk of 5 zelf gehouden en die staan nog steeds!!!
  Echt genieten.

  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.