De Pasen voorbij

De Pasen voorbij

Het waren niet echt die mooie paasdagen die we verwacht hadden, maar het is ook nog vrij vroeg in april, de ijsheiligen zijn nog ver weg, en zo slecht was het weer dit jaar nog niet. De IJsheiligen zijn overigens St. Mamertus, St. Pankratius, St. Servatius en St. Bonifatius. Zij vieren hun naamdagen op achtereenvolgens 11, 12, 13 en 14 mei. Daarna begint een periode waarin de nachtvorst niet meer voor zou komen. En dat duurt dus nog ruim een maand. Bijna hadden we dan ook alvast wat geraniums willen kopen voor de bloembakken voor aan het huis, maar we hebben ons bedacht. We gaan niet achter de geraniums zitten, maar voor de Orchisplantjes. Volgens mij was het dan ook overal rustig bij de tuincentra.
Vandaag gaan we gewoon weer aan het werk, we is dan niet mijn vrouw, die blijft gewoon een weekje thuis, genieten van een paar restdagen van het vorige jaar. Het is ondanks, of dankzij, de vele vakanties nog behoorlijk druk bij ons, dus vervelen hoeven we ons echt niet. Wat ik wel nog in het weekend heb gedaan is een plaatpizza gebakken, yammie. Voor de liefhebbers de ingrediënten die erop zaten en uiteraard is het deeg zelf gemaakt met bloem,gist, suiker, melk en olijfolie.
De ingrediënten voor een vierpersoons Plaatpizza:

150 g gerookte zalm
1 snufje (1g) grof zeezout
2 eetlepels (10g) gekruide tomatensaus
2 eetlepels (10g) kappertjes
1 stuk (80g) rode ui
150 g mager gehakt
2 stuks (50g) tomaat
1 stuk (80g) groene paprika
4 eetlepels (10g) 30+ kaas
150 g hamblokjes
1 stuk (50g) appel
1 stuk (25g) bosui
100 g rucola
1 stuk (200g) mango, een sensatie !!
25 g gorgonzola
1 stuk (100g) prei
1 theelepel (5g) rozemarijn, vers

bVision Photography

19 Comments

 1. Hé wat leuk dat recept voor de plaatpizza… tijdje geleden alweer dat ik die heb gemaakt…. dat ga ik binnenkort weer eens uitproberen…Het was hier ook een druiligere Pasen…Agnès

 2. Als je vrouw je zát is, mag je wel hier komen wonen, hoor! Een man die zulke lekkere dingen klaar maakt is de droom van elke vrouw. Als je dan ook nog knap, rijk, humoristisch, intelligent en sportief bent…………weinig eisen heb ik, hé? Hahahaha. Ik kraam maar onzin uit, hoor!

 3. Hai Sjoerd,

  dit is een TOP!recept.
  Ik ga er meteen een kopietje van maken en zet het dit weekeinde aan mijn geliefde voor.
  Ik doe er alleen geen ham in.
  Maar voor de rest ; alles.

  Bedankt…

  En wat heerlijk, dat je vrouw lekker een week mag genieten van de restdagen…
  Ik hoop wel, dat het iets mooier weer wordt voor haar!

  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: