Geduld – door Frank (van IkFotograag.nl)
Geduld – door Frank (van IkFotograag.nl)

Geduld – door Frank (van IkFotograag.nl)

Een paar winterharde plantjes voor mijn immergroene tuin heb ik al weer gevonden. In de kleine bakken staan nu rododendrons en in de grote bak, in plaats van de palm, hebben we nu een Japanse notenboom ofwel een Ginkgo Biloba “Troll”. Die Ginkgo kan heel groot worden maar volgens de beschrijving groeit hij maar 2 à 3 centimeter per jaar. Een Bonsai eigenlijk, hij staat immers in een grote bak en groeien doet hij langzaam. Daarbij was een van de katten er al aan het knagen dus ik vermoed dat hij bij ons geen 10 meter zal halen. Overigens, een weetje: ik heb me laten vertellen dat het Japanse woord “Bonsai” letterlijk “boom in een pot” betekent. De rododendron groeit gelukkig iets sneller, zelfs veel sneller als de bloemen er uit gehaald worden als ze uitgebloeid zijn, is daarbij wintergroen en kan hele strenge vorst verdragen. Ik had graag een paar iets grotere gekocht, maar die hadden ze niet, even geduld hebben daarom, dan worden ze uiteindelijk vanzelf wel weer groot.

15 reacties

 1. Dag Frank,

  je hebt ook het voorjaar in het hoofd.
  Lekker!
  Ik ben ook al uren bezig in de tuin.
  Het is zacht en vriendelijk buiten. Goed voor de geest!

  Die Gingko Biloba lijkt me een interessante boom.
  In ieder geval een interessante naam!

  Groet van Marlou

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.