London Taxi LTI FX4
London Taxi LTI FX4

London Taxi LTI FX4

bVision Photography

De LTI FX4 was de typische London Taxi zoals iedereen die voor de geest heeft gebouwd door Austin Carbodies, LTI (london Taxis International) van 1958 tot 1997. Deze klassieke taxi wordt momenteel overal te koop aangeboden tegen redelijke prijzen. De foto’s zijn door mij gemaakt van FX4 Fairway (driver) in Beek, waar hij te koop staat aangeboden. De FX4 Fairway was voorzien van een 2.7 Nissan Diesel TD27 motor die oerdegelijk bleek te zijn en ook geschikt was voor export. Op heel de wereld kan deze Nissan diesel worden onderhouden. De auto’s worden tegenwoordig voornamelijk gebruikt voor promotiedoeleinden en VIP-vervoer. De Fairway uitvoering was ook gebouwd voor het vervoer van rolstoelen, daarvoor hadden deze modellen een speciale deur die geheel open kon en breed genoeg was om een rolstoel in zijn geheel naar binnen te rijden.

bVision Photography

bVision Photography

13 reacties

  1. Beste heer, het is helaas zo dat de huidig wetgeving mbt wegenbelasting alle zgn old-timers jonger dan 1986 thans uitsluit.
    Kijk dat eens na op de RDW/belastingdienst site. Dus Fairway modellen vallen daaronder. Dus niet gevrijwaard. Helaas. Een ieder die een old-timer thans wil aanschaffen kan zich dus beter daarop eerst goed orienteren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Voorts hebben wij (LVTA) als Association (London Vintage Taxi Association ) speciaal voor leden een CDROm te koop met alle aanwijzingen zodat men kan nagaan geen omgekatte cab te kopen. Dat komt nl. uiteindelijk altijd boven water, maar vaak als het te laat is. Bij verdere interesse, zie http://www.lvta.co.uk en http://londontaxi.weblog.nl, mvrgr. Hans

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.