Hertje Gebrook
Hertje Gebrook

Hertje Gebrook

bVision Photography

Oftewel Hartje Hoensbroek is de naam die aan ons relatief kleine winkelcentrum is gegeven door de plaatselijke middenstand. Gisteren was er koopzondag, wat deze mensen aanzet om toch iedere keer wat extra’s te doen voor het winkelend publiek. Deze keer was het een modeshow. In een ijzige kou, voortdurend de dreiging van regen, en af en toe ook daadwerkelijk wat watervorming was het decor voor enkele moedige modellen die de kleding van diverse modezaken lieten zien op de Catwalk.

bVision Photography

De presentatrice, dik aangekleed, praatte de show lekker aan elkaar, terwijl de modellen in af en toe zeer zomerse kleding aan het vernikkelen van de kou waren, behalve de kleintjes, die liepen er lekker dik aangekleed bij een trui onder het T-shirt en ook nog een shawl omgeknoopt.

bVision Photography

Dat was niet eens het ergste, dat was eigenlijk de geringe opkomst voor deze koude koopzondag. Het drukste was het aan de loempiakraam, die had in ieder geval wel een goede dag. Ik hoop dat de modellen er niets aan overhouden en er geen dag wakker van liggen. Zo gaat dat in het dorp, zoals het centrum hier vroeger werd genoemd. Volgende keer gewoon beter

bVision Photography

22 Comments

 1. Koopzondagen.. tsja… voor mij hoeft het allemaal niet…op zondag slaap ik uit en ga een beetje aanrommelen of ergens heen als dat de planning is… maar meestal niet naar dit dit soort activiteiten….Agnès

 2. Gisteren ben ik voor een verjaardag een heel eind jouw kant op gereden (naar zaltbommel), maar echt warm was het daar ook niet. En winkels waren er ook niet open, laat staan een modeshow (winterkleding 2013)?

 3. Volgens mij zit Gebrook gewoon niet heel erg op koopzondagen te wachten. Het was gisteren echt zo’n dag om nog even lekker stevig aan het werk te gaan in de tuin, de dagen van in de zon zitten komen nog wel.

 4. spijtig voor de koopzondag en de modellen dat het lente weer niet van de partij was ….

  ik deed zaterdag mee met een bloesemwandeling, gedichten tussen de bloesems …. als je jou gedicht tegenkomt lees je het voor … helaas ook met momenten in de gietende regen …. maar toch het was een mooie dag

 5. Terrebel

  Leuk om iets van jouw leefomgeving te zien, Sjoerd! En dat wereldje van modellenwerk ken ik wel een beetje; het is vaak behoorlijk afzien voor een relatief laag inkomen. Maar het is booral erg leuk!

 6. Ik ken “JOUW” centrum Sjoerd. In november 2011, met prachtig weer, logeerde ik met Albert een paar dagen in een B&B bij jou in de buurt en we zijn jouw mijndorp nog in geweest en hebben op de Markt bij Amicitia koffie gedronken en daarna een wijntje. Er werd mij door een personeelslid verteld dat dit hèt centrum van de Gebrookse Carnaval is. Dus niet bij Hoevelaken links af, maar in jouw dorp op de Markt. Het hangt er natuurlijk vanaf vanaf welke richting je komt. *knipoog*
  Gisteren lekker op de bank met wijn en tapas samen op tv naar de Amstel Gold Race gekeken. Het was buiten fris, eerder koud. Wel werd er bij ons voor veel gesurfd.
  Groetjes
  Mara

 7. Bonsjoer Sjoerd…

  klein maar fijn!
  Ik zelf doe nooit iets met de koopzondagen.
  Niet uit godsdienstige overwegingen, maar wel omdat ik liever naar het bos of naar het strand ga…

  Groetjes, Marlou

  .

 8. Eigenlijk vind ik dat winkels op zondag gesloten dienen te zijn. Of als we dan echt een 7×24 economie willen, dat je dan ook altijd bij banken, gemeente, provinciehuizen, huisartsen, tandartsen etc. terecht moet kunnen. Totdat het zover is géén koopzondagen, paasshows etc. meer. Mensen kunnen hun euro’s door de week ook wel kwijt. Dat is wat ik vind.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.