Glas in lood – door Frank (van IkFotograag.nl)
Glas in lood – door Frank (van IkFotograag.nl)

Glas in lood – door Frank (van IkFotograag.nl)

Bij het aanschaffen van de nieuwe Adobe Lightroom 4 ben ik daarmee ook weer door mijn foto’s heen gegaan. Zo kwam ik ook weer de foto’s van de kerk in st Mère Église tegen. Ik ben daar vorig jaar augustus een paar dagen geweest. In die kerk trof ik een heel bijzonder glas in loodraam aan. Deze keer niet zo’n heel religieuze afbeelding maar een afbeelding van een paar Amerikaanse parachutisten die daar op 6 juni 1944 gedropt werden, wel met Maria op de achtergrond, want het blijft een kerk. Als de zon schijnt krijg je vaak heel mooi licht licht in een ruimte, en als je boft zie je dat ook op muren en wanden weerspiegeld. Hetgeen weer een hele aparte sfeer oproept.

De tekst onder op het raam is op de foto wat moeilijk te zien. Daarom heb ik hem overgetypt en met behulp van mijn beste schoolfrans zo goed mogelijk vertaald. Daarna heb ik het nog gecontroleerd met Google translate, maar vond die van mezelf toch beter:

Ce vitrail a été éxécuté avec le concours de Paul Renaud de Ste Mère à la mémoire de ceux qui par leur courage et par leur sacrifice ont libéré Ste Mère Eglise et la France.

Dit venster werd gemaakt met de hulp van Paul Renaud van St. Mere, ter nagedachtenis van hen die door hun moed en hun offer St. Mere Eglise en Frankrijk hebben bevrijd.

 

 

17 Comments

  1. wauw, prachtige foto’s, van een magnifiek raam!
    ik heb verleden jaar eens uitgekeken om dat glas in lood te leren maken, maar ze raden eerst een cursus glasblazen aan. zoiets spreekt me enorm aan…

  2. Kleuren zijn bij beide foto’s erg mooi!
    Foto 1 is aan de bovenkant wat te krap, ik zou de onderkant en beide zijkanten ook krapper bijsnijden voor een evenwichtiger beeld.
    Foto 2 de linkerzijde van de foto en de bovenkant voegen weinig aan het plaatje toe, het gaat om de kleuren op de vloer. De speakers aan de linkerkant leiden zelfs af. Ik zou een stuk van de linkerkant en van de bovenkant weglaten.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.