Broodkorstje of Roodborstje
Broodkorstje of Roodborstje

Broodkorstje of Roodborstje

bVision Photography

Op mijn vrije dag gisteren was ik niet helemaal fit, ik stond gewoon brak op, maar had voor mezelf wat doelen gesteld om uit te voeren, en daarnaast moesten er de boodschappen gehaald worden en was er in de avond nog even cursus. Maar goed, de doelen zijn toch gehaald en een van de doelen was het voor de eerste keer maaien van het gras achterom. Het was lekker zonnig in de ochtend en op het einde van de ochtend heb ik de grasmaaier maar ter hand genomen. Van het begin tot het aan het einde had ik gezelschap van dit roodborstje, dat hupte de hele tijd achter me of voor me en trok zich niets van mij of de grasmachine aan. Het is een van de nieuwe bewoners van een vogelhuisjes achterom en vond het blijkbaar gezellig. Hij, of zij, had er ook geen moeite mee dat ik daarna even de camera ging halen om een portretje te schieten. Ik mag dat wel, zoiets maakt een hele brakke dag weer goed.

bVision Photography

16 Comments

  1. Een brakke dag? Hoe kan dat nou? Maar vogels om het huis zijn erg leuk. Hier zitten ook een huismerel, een huisroodborstje, een huisduifpaartje, een huisvlaamsche gaai paartje een weet-niet-hoeveel mussen, en niet te vergeten de kool-en pimpelmeesjes…vogels zijn minder schuw dan je denkt, ze leren je kennen… en daar kan soms ook nog wel wat lawaai bij…. leuke foto’s… een roodborstje is erg fotogeniek… de laatste foto is super… heel mooi gedaan… hoop dat het nu weer beter met je gaat…Agnès

  2. Mooie plaatjes Sjoerd, van een roodborstje die wij af en toe in de tuin zien. Voor mij was het gisteren geen brakke dag. Onze kleinzoon opgehaald in Tilburg en vervolgens naar het Maritiem Museum in Rotterdam geweest. Ook langs bij Omi in Rijswijk en daarna terug naar onze “dolfijne” stad. Hij blijft 3 dagen logeren en vandaag een “rustdag” in en om het huis. We doen veel spelletjes want buiten is het niet veel met al die buien. Gisteren was het beter in Rotterdam.
    Grtz
    Mara

  3. Leuk zo’n roodborstje! Wij hebben niet veel vogels in de tuin, want hoewel onze jeweetwelkater Bibbel (Bips voor intimi) er niet snel uitziet, zijn er toch meerdere vogels door hem als maaltijd geëindigd…..

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.