Broodkorstje of Roodborstje

bVision Photography

Op mijn vrije dag gisteren was ik niet helemaal fit, ik stond gewoon brak op, maar had voor mezelf wat doelen gesteld om uit te voeren, en daarnaast moesten er de boodschappen gehaald worden en was er in de avond nog even cursus. Maar goed, de doelen zijn toch gehaald en een van de doelen was het voor de eerste keer maaien van het gras achterom. Het was lekker zonnig in de ochtend en op het einde van de ochtend heb ik de grasmaaier maar ter hand genomen. Van het begin tot het aan het einde had ik gezelschap van dit roodborstje, dat hupte de hele tijd achter me of voor me en trok zich niets van mij of de grasmachine aan. Het is een van de nieuwe bewoners van een vogelhuisjes achterom en vond het blijkbaar gezellig. Hij, of zij, had er ook geen moeite mee dat ik daarna even de camera ging halen om een portretje te schieten. Ik mag dat wel, zoiets maakt een hele brakke dag weer goed.

bVision Photography

16 Comments

 1. Ha Sjoerd,

  Zo is het vaak, ben je vrij voel je je een wrak.
  Het roodborstje intimideert je gewoon, hij hoopt dat je weer snel vertrekt uit zijn territorium. oma

 2. Ja, het zijn de kleine dingen die het doen.
  Beter maar doorzetten in brakheid en er niet aan toe geven, dan zie je nog eens wat liefs!

 3. De titel van het logje is wereklijk een briljante vondst.

 4. yes cool die foto’s, brak of niet mooie plaatjes zijn het………..

 5. Een brakke dag? Hoe kan dat nou? Maar vogels om het huis zijn erg leuk. Hier zitten ook een huismerel, een huisroodborstje, een huisduifpaartje, een huisvlaamsche gaai paartje een weet-niet-hoeveel mussen, en niet te vergeten de kool-en pimpelmeesjes…vogels zijn minder schuw dan je denkt, ze leren je kennen… en daar kan soms ook nog wel wat lawaai bij…. leuke foto’s… een roodborstje is erg fotogeniek… de laatste foto is super… heel mooi gedaan… hoop dat het nu weer beter met je gaat…Agnès

 6. Mooie plaatjes Sjoerd, van een roodborstje die wij af en toe in de tuin zien. Voor mij was het gisteren geen brakke dag. Onze kleinzoon opgehaald in Tilburg en vervolgens naar het Maritiem Museum in Rotterdam geweest. Ook langs bij Omi in Rijswijk en daarna terug naar onze “dolfijne” stad. Hij blijft 3 dagen logeren en vandaag een “rustdag” in en om het huis. We doen veel spelletjes want buiten is het niet veel met al die buien. Gisteren was het beter in Rotterdam.
  Grtz
  Mara

 7. Leuk zo’n roodborstje! Wij hebben niet veel vogels in de tuin, want hoewel onze jeweetwelkater Bibbel (Bips voor intimi) er niet snel uitziet, zijn er toch meerdere vogels door hem als maaltijd geëindigd…..

 8. hé, zo leuk!
  is die dan niet schuw?
  hier zijn ze direct weg van als ze iets horen!

 9. Wat een slanke. Ons roodborstje is een stuk dikker. Vast door alle boterhammen met pasta die mijn broertje aan hem voert. 😉
  Ik vind het prachtige vogeltjes. 😀

 10. Altijd een lief beestje

 11. Ik was glad vergeten te zeggen dat ik de laatste foto geweldig vind. Zou je die eens in z/w willen maken met selectieve kleur?

 12. Een nieuwe bewoner bij het huis… En wat een plaatje ook.

  Love As Always
  Di Mario

 13. ha die Sjoerd!

  wat een fijn vogeltje is het toch.
  En wat een welkome gast!
  Ik heb er ook altijd eentje in de tuin.

  Mooi beestje…

  heb het goed vandaag,
  groet van Marlou

  .

 14. Vogels zijn niet zo schuw als sommige mensen denken. Hier zijn ze ook niet bang,

 15. Gestelde doelen gehaald en een leuke ontmoeting, dat maakt je dag toch goed..!!
  Zo mag een vrije dag toch zijn, de volgende weer echt fit hoop ik.
  Succes vandaag weer.

 16. Wist niet dat een roodborstje zo’n durvertje was ! mooi dierke hé Sjoerd !

Geef een reactie