Volvo P445 Duett
Volvo P445 Duett

Volvo P445 Duett

bVision Photography

Voor de mensen die niet voldoende hadden aan de Volvo PV444 (meestal Kattenrug genoemd) werd er door Volvo een nieuw model ontwikkeld, de Volvo PV445, de Volvo Duett genoemd. De achterliggende gedachte was een auto te maken die zowel in het zakelijke verkeer tot zijn recht kwam alsook in het weekend gebruikt kon worden voor het (grote) gezin. Vandaar dus de naam Duett. De Volvo op de foto’s stond in Weert, een klein plaatsje in zuid Limburg (bij Meerssen). en stamt uit 1966. Deze auto is omgebouwd op LPG en heeft als type nummer 21134F.

bVision Photography

De wagen had een hele lange doorloop tijd en werd gebouwd van 1953 tot 1969. De wagen werd een grandioos succes en alle latere grote Volvo’s hebben hiervan geprofiteerd. Ook bedrijven zoals posterijen maakten er veelvuldig gebruik van. iets minder plezierig waren uiteraard de ziekenwagens en lijkenwagens. In 1960 werd de auto grondig aangepast… De gedeelde voorruit werd vervangen door een enkel exemplaar en de rest, bleef ongeveer hetzelfde.

bVision Photography

15 Comments

  1. Pingback: In de herhaling « bVision & Photography

  2. oma

    Ha Sjoerd,

    Voor die tijd een heel luxe auto, met veel ruimte.
    Mag deze wel graag zien, zo apart door zijn vorm, die je nu weer terug ziet komen in de nieuwe auto modellen. oma

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.