Spannende zondag – Sulmtal Steiermark
Spannende zondag – Sulmtal Steiermark

Spannende zondag – Sulmtal Steiermark

Trafohuisjes bVision.nl

De foto’s die horen bij de spannende zondag zijn vandaag afkomstig van Annemarie van annespike.nl. Ze zijn gemaakt in het Sulmtal, langs de Sulmtal Strasse in de provincie Steiermark. Oftewel helemaal Zuid Oost in Oostenrijk. De dichtstbij zijnde grote plaats is Leibnitz, dicht aan de grens met Slovenië. Bij het Sulmtal hoort de Sulmsee, die op de Google foto goed te zien is. Oorspronkelijk was hier een stuwdam in de buurt gepland, maar gelukkig is dat plan de ijskast ingegaan. Het type trafohuisje wat u hier ziet is kenmerkend voor plaatsen waar elektriciteit bovengronds vervoerd wordt. Logisch uiteraard, want steeds maar graven in de rotsgrond is beslist niet goedkoop.

Trafohuisjes bVision.nl

De tekst op het groene bord:
E
Energie Steiermark
STEWEAG-STEG

Trafohuisjes bVision.nl

De tekst op het trafohuis:
Silberberg/Weinbau Schule
Hochspannung Vorsicht Lebensgefahr!

Trafohuisjes bVision.nl

Coördinaten: 46.778312,15.512941 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

17 Comments

  1. Ik verbaasde me trouwens dat er ook genoeg varianten van dit huisje waren zonder bovengrondse kabels, maar alsnog zo hoog. Blijkbaar zijn ze daar overgestapt in de laatste tijd op ondergrondse stroom!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.