Back in time
Back in time

Back in time

bVision Photography

Als ik de plannen van de regering allemaal beluister gaan we terug in de tijd en gaan we weer voor alles sparen. We schaffen weer een huishoudboekje aan, gaan kopen bij de gruyter, 4=6, Jac Hermans, A&P, Simon de Wit of de VéGé. MacDonalds verdwijnt en al die andere fastfoodketens gaan ook failliet, of zie ik het dan te duister. Zegeltjes sparen bij de boodschappen, de benzine op de bon, flowerpower, de witte fietsen, we hebben het allemaal al meegemaakt. En dan doen die Grieken wat ze willen en wij storten onze zuurverdiende centen richting de toeristenlanden. Ik wordt geloof ik oud, want ik snap het niet meer, ik kan het allemaal niet rijmen. Ik heb 40 jaar gespaard om er eerder uit te mogen, en moet toch blijven tot mijn 65ste… Ik ga geloof ik de eerste dag van mijn vakantie besteden aan meditatie om er weer een lijntje in te zien.

bVision Photography

14 Comments

 1. Laten we hopen dat er geen Griekse toestanden ontstaan als het op verkiezingen aankomt. Ergens moest er toch een begin gemaakt worden. Ook Mara krijgt 3 maanden later haar AOW. Ga jij nu maar lekker genieten van je vakantie. Dat heb ik gisteren ook gedaan in Hoorn. Zo meteen de Honda CRX naar de garage brengen voor de jaarlijkse APK keuring. Daarom ben ik vandaag zo vroeg.
  Saludos de Albert

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  De eerste supermarkt zorgde voor de zenuwen bij menig huisvrouw, wij weten het nog.
  Nu extra sparen voor WW, zorg, FUT en pensioen helaas geen kans op gebruik.
  We hadden beter het geld op de bank kunnen zetten, alhoewel! oma

 3. Ga je niet blind staren op die pensioenstatus. Want de tijd van het Zwitserlevengevoel is voorbij. Wie niet meer werkt, zal betalen, is het nieuwe motto. En wie nog werkt, zal werken tot hij er dood bij neervalt. Zo kunnen we de eindjes kennelijk nog alleen maar aan elkaar knopen als we die Kunduz – club mogen geloven.

 4. Het is te gek voor woorden wat er nu allemaal staat te gebeuren. Als ze dit doen om ons te choqueren (en straks de helft weer terug te draaien) is het een grof schandaal. En als ze al die plannen doorzetten ook. Betalen om in het ziekenhuis te “mogen” liggen. Zijn ze nou helemaal gelatafeld!

 5. Hai Sjoerd,

  ik heb met je te doen…
  met ons allen eigenlijk.
  Ik snap er ook niets meer van.
  En als we straks gaan stemmen zul je zien, dat iedereen alles vergeten is
  en doodleuk weer op dit zootje gaat stemmen.

  Potverdikke.

  laten we proberen om alsnog elke dag te genieten. Daar kunnen ze niets aan veranderen!

  Groet van Marlou

  .

  1. Er moet in ieder geval iets gebeuren, niets doen kan niet, of dit beter is dan het akkoord wat Wilders om zeep heeft geholpen weet ik niet. Een begin is er nu in ieder geval.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.