leven als … door Frank (van IkFotograag.nl)

Sinds een paar dagen ben ik weer terug uit Marokko, de eerste werkdagen zitten er ook al weer op. Mijn vrouw en ik kunnen terugkijken op een zeer geslaagde reis. Daarover binnenkort meer, want ik ben momenteel nog bezig de foto’s uit te zoeken, die ik gemaakt heb daar in Marokko. Wat wel heel leuk is om alvast te vertellen, is dat het begrip Leven als God in Frankrijk, wat mij betreft uitgebreid mag worden als Leven als een kat in Marokko. Mohammed de Profeet hield van katten, er gaat zelfs het verhaal dat veel katten die een M op hun kopje hebben dat dat het teken van Mohammed is. Het schijnt dat Mohammed ook vaak preekte met zijn kat op de arm. Het lijkt er op dat ze in Marokko goed voor hun katten zorgen, katten mogen blij zijn dat ze in de Koran zo positief er uit komen. In ieder geval we hebben er geen enkele slecht verzorgde kat gezien, niet een kat was schuw, je kon ze over het algemeen gewoon aaien. In Fez zag ik in de medina een kat aan komen lopen, die voor de toonbank van een slager ging zitten, en al schooiend naar boven ging zitten kijken. Prompt sneed de slager een mooi stukje rood vlees van een stuk rundvlees af en gaf het aan de kat. Ik bedoel maar de bofferds.

Katten in Marokko

17 Comments

 1. Hm, na tien jaar Marokko moet ik zeggen dat je gelijk hebt dat katten daar goed verzorgd worden, maar als ’s avonds de vuilnis op straat wordt gezet kun je toch wel heel wat magere zwerfkatten zien die daar op af komen. Dat van die M is leuk gevonden, behalve dan natuurlijk dat in het Arabisch schrift de letter M meer op een rondje lijkt, eventueel met een staart. Dat laatste is dan wel weer toepasselijk natuurlijk.

 2. leuk al die katten, daar kunnen honden niet aan tippen!

 3. Ha Frank,

  Katten zijn altijd wel een dankbaar onderwerp, als ze willen mee werken. oma

 4. Nou een beetje vers rundvlees is wel lekker natuurlijk.

  Love As Always
  Di Mario

 5. wat een boel daar zeg…………

 6. katten zijn heel speciale dieren… ze hebben humor…en zijn ook trouw aan de plek waar ze wonen…als je goed voor ze zorgt, krijg je er heel veel voor terug….lol, liefde, aanhaligheid… nou ja.. ik kan nog wel doorgaan…heel fijn dat ze in Marokko zoveeel zorg besteden aan katten… maar dat zou eigenlijk overal zo moeten zijn…en fijn dat jullie zo’n leuke reis hebben gehad….Agnès

 7. Er is toch niets beter dan een goed kattenleven..!!

 8. Ik heb dan weer niks met katten, en niks met marokko.
  Toch ben ik wel benieuwd naar je verhalen. Altijd interesant.

 9. Als poezenliefehebbers vinden wij deze blog meer dan plezant. Complimenten Frank.

 10. Het is goed dat ze daar zo goed verzorgd worden! Beter dan al die zwerfkatten die je op andere plekken ziet!
  Welkom terug Frank! Ik ben benieuwd naar je foto’s. 🙂

 11. Ik heb altijd gedacht dat Egypte het land van de katten was, maar in Marokko kunnen ze er dus ook wat van.

 12. Nog even en het wordt hier een echt kattenlog…

 13. Marokko, et trekt me persoonlijk niet heel erg, weet niet waarom niet… maar kun je zo hebben, heb ik ook met Thailand en Indonesie.

 14. Die beenhouwer was dus “Poeslief ” Frank. En heb je een Fez gekocht ?

 15. Dag Frank…

  katten zijn zo fotogeniek…
  Ze staan bijna altijd mooi op de foto.
  Daarom worden ze zo graag gefotografeerd…

  Je kent vast de Griekse kattenkalendertjes wel…
  Jij kunt met jouw mooie fotoos ook wel een kalendertje maken!

  Groet van Marlou

  .

 16. inderdaad, op je foto’s te zien hebben de katten daar echt wel een goed kattenleventje .. languit genieten, een stukje vlees krijgen

Geef een reactie