Werken om te leven
Werken om te leven

Werken om te leven

Werken om te leven doen de meesten van ons al lang niet meer. We werken voor de heb. Voor de heb van een auto, een televisie, een iPhone en iPad. Of gewoon voor alle gadgets in het leven. En wij doen daar ook hard aan mee. Zo waren we deze week aan het kijken naar een mooie cabrio, en geloof me die zijn er genoeg. Alleen wat moet je ermee was de vraag die uiteraard door mijn vrouw werd gesteld. Nou niets toch, niet genieten van het rijplezier, niet van het scheuren langs de limburgse binnenwegen, niet genieten van de zon op je kop en de wind door de overgebleven haren. Nee, de huidige diesel die we hebben is veel goedkoper en efficienter, daar kun je mee verhuizen, die heeft ook ARKO (alle ramen kunnen open) en een panoramadak. De conclusie, een auto hoort van A naar B te rijden en dat op de meest efficiënte manier, en volgens mij wordt dat de bus pakken want geen auto is nog goedkoper. Trouwens, ik heb nog een cabrio in mijn virtuele garage staan…


de Jeepster

23 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Zo is dat een auto van A naar B, dat is het juiste type, jammer dat erg veel auto’s met inzittende dat doen.
  Volgens mij is de Willy de meest functionele, op de bus na dan. oma

 2. We werken omdat het moet, want niet werken is niet gewenst.
  Ja, en wat we met dat geld doen, de meeste mensen overleven er mee. En anderen houden over en kopen spullen.
  Een auto zonder dak zal wel goedkoper zijn dan met!

 3. Als het dan een cabrio moet worden dan wil ik zo’n, ik geloof peugeot, geen linnen dak maar zo’n auto waar je alles van weg kunt klappen. Maar of ik die wapperende haren dan wel zo leuk vindt weet ik niet. Nee, ik hoef geloof ik niet.

 4. Tsja werken zullen we alsnog moeten. Of we nou willen of niet… 😉
  en zo’n cabrio, wat heb je eraan in Nederland! hihi

  ohhh ik zag vandaag nog zo’n mooi huisje voor spannende zondag. Maar oh het regende zo hard.. MIsschien toch nog een keer terug rijden.

 5. ria

  Als je eenmaal zoiets hebt is het wel lekker af en toe een ritje met mooi weer. Die van ons is jammer genoeg even uit de running, maar daar wordt aan gewerkt, iets met afstellen van iets… haha

 6. Het toppunt van cabrio is natuurlijk een fiets en dan maakt het niet uit of ie 2e of 1e hands is, als je de banden maar zo hard oppomt dat ie lekker licht rijdt. Ik werk dus niet aangezien ik het meeste wat je noemt niet nodig heb.

 7. Mensen met een cabrio moeten met mooi weer altijd weer in die auto, en hun vrienden moeten dan mee want waarvoor heb je zo’n ding anders. Zelf zit ik met mooi weer liever in de tuin.

 8. Met drie cabrio’s heb ik niets te klagen. De MGB hebben we al sinds 1992, dus 20 jaar geniet ik al van wapperende haren bij een open kap. Alleen is 1 op 8 niet goedkoop, zeker niet met de huidige benzineprijzen. De MGF en Honda CRX rijden gelukkig zuiniger.
  Grtz
  Mara

 9. Hai Sjoerd,

  met dat karretje wil ik wel een ritje doen!
  lekker over de wegen scheuren met zo’n ouderwets sjaaltje om.

  Of nee, juist niet: wind door de haren.
  Lijkt me top!

  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.