Hoegaarden
Hoegaarden

Hoegaarden

Afgelopen week waren we in Hoegaarden, een klein Belgisch dorpje dat zijn naam dankt aan het gelijknamige bier. En dat pas sinds 1966. Toen werd brouwerij de Kluis weer in bedrijf gesteld door Pierre Celis, in een laatste poging om de daar uitgevonden witbieren weer op de kaart te zetten. Dat dat geslaagd is weet iedereen wel. Uiteraard waren wij niet in Hoegaarden om van het bier te genieten, wat we dus wel gedaan hebben. Maar we waren daar om te genieten van de tuinen van Hoegaarden ook wel het park van de stilte genoemd. Destijds door gesticht door de monniken van het kapittel van Hoegaarden. Deze ontstonden dus al rond 980. Uiteraard is er niets meer over uit die tijd en zijn de tuinen enigszins onderkomen geraakt. Toch is dat wat er over is nog steeds een bezoek waard. Al is het maar voor het heerlijke eten en een heerlijk glas Hoegaarden bij de uitgang van de tuinen in het kapittelhuys. En btw, de entree is gratis en dan mag je toch niet klagen…

bVision Photography

bVision Photography

bVision Photography

bVision Photography

23 Comments

 1. Op een warme dag vind ik het altijd heerlijk om op een terras een wit biertje van Hoegaarden te nemen. Het geeft mij altijd ‘happy summer feelings’, zoals de zaterdag voor Pinksteren op het terras van strandtent De Fuut in Den Haag.
  Dit zijn mooie foto’s Sjoerd van een zomerse vakantiedag in het buitenland. Ja ja vanuit jouw woonplaats Hoensbroek is het allemaal zo dichtbij. Ik ben nog niet op de helft.
  Groetjes
  Mara

 2. Ha die Sjoerd…

  haha… grappig: het dorp dankt zijn naam aan het bier!
  Ik vind het heerlijk bier.
  Lekker zomers.
  En deze tuin ga ik zeker eens bezoeken.
  Lijkt me een lusthof, vooral met dat biertje na afloop..

  groet van Marlou

  .

 3. Interbrew wilde Hoegaarden maken in Leuven en de brouwerij sluiten in Hoegaarden. Dit werd een grote mislukking. En het grondwater vervoeren had ook geen zin!Zo is het ook bij ons met Rodenbach gebeurd !

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.