Experiment met een waterval….

Als je dan toch eens op bezoek bent in de Japanse tuinen in Hasselt kun je dat bezoek meteen gebruiken om eens wat te experimenteren met sluitertijden bij de daar aanwezige waterval. Achteraf had ik dat natuurlijk anders moeten aanpakken, maar kom, het is vakantie, Ik weet nu ook wel dat ik even mijn iso vast had moeten zetten op 200 en niet de camera dat zelf moeten laten uitzoeken. En ik weet ook dat ik dit beter met een statief kan doen, maar dat was in de auto achter gebleven. Maar kijk zelf een door er op te klikken wat u de mooiste foto vind.

Shutterspeed
Foto/instellingen Sluitertijd Diafragma ISO
no 1 alles Auto 1/125 s f 5.6 250
no 2 Sluitertijd (rest auto) 1/200 s f 3.5 200
no 3 Sluitertijd (rest auto) 1/30 s f 9 200
no 4 Sluitertijd (rest auto) 1/4 s f 22 160
no 5 Sluitertijd (rest auto) 1/2 s f 22 100

bVision Photography

bVision Photography

bVision Photography

bVision Photography

bVision Photography

23 Comments

 1. Ik ga voor foto 2 en ga deze blog later nog eens op mijn gemak lezen om alles in alle rust tot me door te laten dringen. Saludos de Albert

 2. Aha, ik doe dat altijd achteraf met de software.

 3. Ik twijfel tussen 1 en 2 die zijn voor mij het mooist.

 4. Mag ik ze ook alle vijf even mooi vinden?

 5. Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 6. Ik ga voor nummer 5, daarbij zie je het best het stromen van het water, als een mooie waas.

 7. Ha Sjoerd,
  De eerste is het natuurlijkst, en de laatste is meer een kunstzinnige foto.
  Ze zijn allemaal goed gemaakt, een is erg natuurlijk en 5 vind ik erg mooi. oma

 8. Precies wat renesmurf zegt. De onderste doen mij aan Amerikaanse folders denken, die het altijd mooier willen maken, terwijl de werkelijkheid al mooi is van zichzelf. Gewoon een kewstie van smaak, van fotograferen heb ik geen verstand maar dat wist je al.

 9. Ik vind de eerste de mooiste, dan is het water niet zo wazig!

 10. dat is nou zo leuk aan vakantie hebben,
  mijn voorkkeur gaat naar foto 4.
  😉

 11. Ik denk dat als je bij 1/2 sec. de Iso op 200 had gesteld dat je de foto dan behoorlijk overbelicht was geweest….
  Maar het experiment is leuk!

 12. Wel mooi om zo de verschillende effecten te zien 😀

 13. Ik vind de laatse foto het mooist, en dat is erg knap zonder statief, het water krijgt hier een magische uitstrealing..knap gedaan…en scherp….Agnès

 14. Ik ga voor nummer 5, Sjoerd.
  Knap dat je die uit de losse hand hebt genomen, dat doe ik je niet na.

 15. Een leerzaam blogje! Ik vind die onderste wel het mooiste!

 16. foto vier en vijf verdienen een nominatie voor Best of Sjoerd!!!

 17. Ik vind 4 het best. Het wit schuim van het water vind ik alleen op alle fot’s niet iets te licht. Maar 4 is mooi.

 18. hai Sjoerd,

  moeilijk te zeggen.
  Eerst dacht ik : allemaal hetzelve.
  maar toen nog eens kijkend zag ik dat ze helemaal niet allemaal hetzelfde zijn.
  Ik vind nummer 2 wel heel erg mooi.
  De details van het water zijn goed te zien.

  Mooie serie!

  groet van Marlou

  .

 19. Nummer 2 is inderdaad het mooist. Maar dat had je zelf ook al gezien.

  Love AS always
  Di Mario

 20. Zo is het Sjoerd, lekker genieten van je vakantie.
  Alles lekker doen zoals het uitkomt.
  Ik vind ze allemaal mooi.
  Op naar een fijn weekend.

 21. Lang getwijfeld, tussen foto 4 en 5, maar het is voor mij 5 geworden. Dit omdat helemaal op links, op ongeveer een derde van onder, het over de steen sproeien van het water mooier weer wordt gegeven. Alleen jammer dat ze daar in Hasselt geen mooiere achtergrond hebben, die paaltjes erachter storen. Misschien als het wat verder in de zomer is, en alles dichter begroeit is, dat het dan niet meer opvalt.

 22. Ken daar geen kl*ten van Sjoerd , maar 2 en 5 vind ik goed !

 23. wauw, prachtig!
  ik ken niks van die iso of zo,
  maar ik ga voor nummer 2!

Geef een reactie