Experiment met een waterval….
Experiment met een waterval….

Experiment met een waterval….

Als je dan toch eens op bezoek bent in de Japanse tuinen in Hasselt kun je dat bezoek meteen gebruiken om eens wat te experimenteren met sluitertijden bij de daar aanwezige waterval. Achteraf had ik dat natuurlijk anders moeten aanpakken, maar kom, het is vakantie, Ik weet nu ook wel dat ik even mijn iso vast had moeten zetten op 200 en niet de camera dat zelf moeten laten uitzoeken. En ik weet ook dat ik dit beter met een statief kan doen, maar dat was in de auto achter gebleven. Maar kijk zelf een door er op te klikken wat u de mooiste foto vind.

Shutterspeed
Foto/instellingen Sluitertijd Diafragma ISO
no 1 alles Auto 1/125 s f 5.6 250
no 2 Sluitertijd (rest auto) 1/200 s f 3.5 200
no 3 Sluitertijd (rest auto) 1/30 s f 9 200
no 4 Sluitertijd (rest auto) 1/4 s f 22 160
no 5 Sluitertijd (rest auto) 1/2 s f 22 100

bVision Photography

bVision Photography

bVision Photography

bVision Photography

bVision Photography

23 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,
  De eerste is het natuurlijkst, en de laatste is meer een kunstzinnige foto.
  Ze zijn allemaal goed gemaakt, een is erg natuurlijk en 5 vind ik erg mooi. oma

 2. Precies wat renesmurf zegt. De onderste doen mij aan Amerikaanse folders denken, die het altijd mooier willen maken, terwijl de werkelijkheid al mooi is van zichzelf. Gewoon een kewstie van smaak, van fotograferen heb ik geen verstand maar dat wist je al.

 3. hai Sjoerd,

  moeilijk te zeggen.
  Eerst dacht ik : allemaal hetzelve.
  maar toen nog eens kijkend zag ik dat ze helemaal niet allemaal hetzelfde zijn.
  Ik vind nummer 2 wel heel erg mooi.
  De details van het water zijn goed te zien.

  Mooie serie!

  groet van Marlou

  .

 4. Lang getwijfeld, tussen foto 4 en 5, maar het is voor mij 5 geworden. Dit omdat helemaal op links, op ongeveer een derde van onder, het over de steen sproeien van het water mooier weer wordt gegeven. Alleen jammer dat ze daar in Hasselt geen mooiere achtergrond hebben, die paaltjes erachter storen. Misschien als het wat verder in de zomer is, en alles dichter begroeit is, dat het dan niet meer opvalt.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.