Oh Oh Den Haag
Oh Oh Den Haag

Oh Oh Den Haag

Buiten het feit dat ik dit een mooi lied uit die periode vind, en ik het ook schreeuwend mee kan blèrren, plaats ik deze video alleen al voor het straatbeeld wat in die tijd te vinden is. Ik denk dat ik sommige mensen hiermee heel blij maak. De trams, de oude auto’s, en daarbij dat Haagse geluidje. Jawel, ik mag deze wel. Ik zou bijna zegge Harrie Jekkers bedankt. Heel af en toe maken we eens een uitzondering en plaats ik werk van anderen hier.

Ik zou best nog wel een keertje net als vroeger in Moerwijk willen wonen
Na het eten een partijtje voetbal in de tuin, de ouders langs de lijn
en in December met de hele buurt op jacht om kerstbomen te rausen
Op oudjaarsavond fikkie stoken, vooral die autobanden rookten fijn

Ik zou best nog wel een keertje met die ouwe naar ADO willen kijken
In het Zuiderpark, de lange zij, een warme worst, supporters om je heen
Lekker kankeren op Theo van der Burgh en die lange van Vianen
Want bij elke lage bal dan dook die eikel er steevast overheen

Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen
De Schilderswijk, de Lange Poten en het Plein
Oh, oh, Den Haag, ik zou met niemand willen ruilen
Meteen gaan huilen, als ik geen Hagenees zou zijn

Ik zou best nog wel een keertje net als vroeger een nachie willen stappen
Op mijn Puch een wijfie halen en daarna dansen in de Marathon
En na afloop op het Rijswijkse Plein een harinkie gaan happen
De dag daarna een kater dus naar Scheveningen, lekker bakken in de zon

Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen
De Schilderswijk, de Lange Poten en het Plein
Oh, oh, Den Haag, ik zou met niemand willen ruilen
Meteen gaan huilen, als ik geen Hagenees zou zijn

Ik zou best nog wel een keertje… ach, wat leg ik toch te dromen
Want Den Haag is door de jaren zo veranderd, voor mij toch veel te vlug. ..
Dat Nieuw Babylon, moest dat er trouwens eigenlijk nou wel zo nodig komen?
Zo komt die ooievaar op de Vijverberg dus never-nooit meer terug

Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen
De Schilderswijk, de Lange Poten en het Plein
Oh, oh, Den Haag, ik zou met niemand willen ruilen
Meteen gaan huilen, als ik geen Hagenees zou zijn

19 reacties

 1. Nog een vraagje Sjoerd: “Heb je dit filmpje nu geplaatst vanwege de oude Haagse trams of de auto’s uit die tijd?” Ik vermoed het laatste. Heb het filmpje net gedownload en ik herken heel veel plekjes in Den Haag die echt totaal veranderd zijn.
  Je weet dat er Limburgse trams naar de HTM zijn gegaan?
  Groeten
  Albert

 2. Ik ken dit filmpje maar al te goed. Ik wilde het nog eens plaatsen op onze website n.a.v. een bezoek aan het Haags Openbaar Vervoer Museum. Heb als Indo rocker met plezier gekeken èn geluisterd. Ik hoor liever plat Haags dan plat Amsterdams.
  Saludos de Albert vanaf zijn MacBook Pro nu nog op een terras aan de Costa del Sol.

 3. oma

  Ha sjoerd,

  Een goed nummer, dat is zeker.
  De beelden zijn wel aan mij besteed, daar kan ik erg van genieten.
  Hoe onze ouders en wij als kind hebben geleefd. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 4. haha…net nu ik eens een keer jouw kant op was gegaan…Daar zou ik ook wel weer eens wat langer willen bivakkeren…en net voor al dat onheil met het weer was het er aangenaam vertoeven… op de terugreis was het een stuk minder gister….Agnès

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.