Auto’s en reclame – Volvo P210 Duett
Auto’s en reclame – Volvo P210 Duett

Auto’s en reclame – Volvo P210 Duett

bVision Photography

De Volvo P210 Duett was de opvolger van de Volvo P445 Duett. De naam van het model is gewijzigd in 1960 maar buiten wat kleinigheden zoals de hele voorruit in plaats van een gedeelde voorruit was er niet veel anders aan. In 1962 werd dit model uitgerust met de B18 motor van 75 PK en werd het elektrisch systeem vervangen door 12 volt. De P210 werd voornamelijk in Scandinavië verkocht.

bVision Photography

De productie van dit model liep van 1960 tot in 1969. In wezen was het dezelfde wagen als de P445 die hier reeds eerder op mijn blog stond. In februari 1969 rolde de laatste P210 Duett van de band en werd neergezet in het Volvo Museum te Göteborg. De opvolger van de Duett was de P220 Amazon combi, maar gezien de geringe ruimte werd dit niets. Geen enkele andere Volvo kende nog de populariteit en ruimte van de Duett destijds. De auto op de foto trof ik aan op een van mijn vrije winkelroutes. Uiteraard met de reclame erop. Maar daar zit uiteraard niemand op te wachten, zodat ik het bedrijf hier niet zal noemen. Lezen kunt uzelf wel. En u weet het: one click geeft een grotere pic(ture)

bVision Photography

14 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.