Rotterdam 1953

bVision Photography

1953 was naast een rampjaar ook het jaar waarin ik geboren ben. Ook een ramp zal mijn vrouw zeggen en ik moet haar daarbij ook nog gelijk geven. Neemt niet weg dat ik dat jaartal en de gebeurtenissen uit die tijd al mijn hele leven meeneem. En wat heeft dat met station Rotterdam Noord te maken, helemaal niets, nu ja vanaf nu wel. Op een blog van onze blogvriend Madddox liet hij een folder zien van de opening van station Rotterdam Noord, in October 1953. Ja, nog met een cee en geschreven met een hoofdletter. Belangstellenden konden zich aanmelden. In de tijd dat ik nog klein was stuurden mijn ouders mij naar vrienden in Rotterdam om hun eigen problemen onder ogen te zien. Destijds zwierf ik door de stad en verveelde me niet door alle nieuwe dingen daar. 1953 en Rotterdam kwamen zo samen en ik schreef op zijn blog dat ik wel interesse in die folder had. Het resultaat stond al op zijn blog, en nu ook op het mijne. Mijn dank is groot. Het foldertje is in bijzonder goede staat na al die jaren. Het wordt keurig ingelijst en komt in onze “Hal of Fame”. De foto boven staat op de wiki over het station. waar ook wat meer info staat.:Het station is van architect Sybold van Ravesteyn, die het station in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid heeft ontworpen. Het stationsgebouw is niet meer als zodanig in gebruik en is nu een expositieruimte. Het stationsgebouw staat tussen de spoorbaan en een viaduct in de autosnelweg A20. Click to get a bigger pic(ture)

bVision Photography

bVision Photography

19 Comments

 1. Je hebt Albert met deze blog blij gemaakt als liefhebber van treinen en stations, en alles wat daar zo mee te maken heeft. Vooral uit nostalgisch standpunt.
  Grtz
  Mara

 2. Persoonlijk heb ik meer met Zuid. Maar dat mag de pret niet drukken. En natuurlijk de goalsingel. Maar ik herken het station wel. Maar dat kan ook kloppen volgens Anette zie ik in haar reactie.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Ha Sjoerd,

  Prachtig om zo iets te zien, waar je zo aan verbonden bent, jammer dat we de geur niet kunnen opsnuiven. oma

 4. Ik zou niet graag zo maar in Rotterdam op een station zijn. Volgens mij is dat niet meer zonder gevaar.

 5. Iedereen die geboren is in 1953 kan je in het kort omschrijven als: aardig, intelligent, innemend, belangstellend, actief, creatief, sociaal, knap, altijd vrolijk.
  Ik zou natuurlijk nog wel even door kunnen gaan maar dan lijkt het zo opschepperig 🙂

 6. hoe leuk dat je dit in je bezit hebt.

 7. Ik heb dit station alleen maar in een deplorabeler staat gekend dan in deze versie te zien is.

 8. Ja, stationnetjes maakt men tegenwoordig niet meer, een afdakje met 2 automaten, dat is de nieuwe zakelijkheid anno 2012. Maar ik vind zo’n gebouwtje veel leuker!

 9. Hai Sjoerd,

  een rampjaar?
  Ben je gek!!
  Dat jij toen bent geboren is juist het enige lichtpuntje!!

  groetjes van Marlou

  .

 10. ja, daar ben je dan blij mee, op een betere plek kon het ook niet terecht komen!
  Met recht een blogvriend!

 11. zo zie je maar waar bloggen al goed voor kan zijn

 12. Kijk, dat zijn van die aardige bijkomstigheden uit het leven van een blogger. 🙂
  Mooi ook dat er een goede bestemming voor het gebouw is gevonden.

 13. Als geboren Rotterdamse spreekt me dit ontzettend aan. Mooi gebouwtje, hé? Ik ken het niet zo (van onder af), maar wel van de trein naar Groningen die er altijd langs kwam onderweg naar het CS. Als klein meisje ging ik dan logeren bij mijn familie in Sappemeer (moet je nu eens proberen met een kind van 10….brrr). Leuk om te zien op de weblog van een Limburger!

 14. leuk om te weten Sjoerd

 15. Dat is weer een leuke aanwinst zodoende. Bloggen is leuk! 🙂

 16. ha Sjoerd,
  leuke info, ook over jezelf 🙂

 17. Ah mijn moeder komt ook uit 1953 😀 Met Rotterdam Noord heb ik niks, mijn familie komt uit Rotterdam Zuid. Ik weet niet of dat iets is om trots op te zijn. 😉

 18. Zo zie je maar, een aanwinst rijker.
  Fijne dag vandaag.

 19. Zie je wel ; Een blog heeft ook zijn voordelen niet Sjoerd ?? Jeugdnostalgie vanuit België , heerlijk zo uitwisselen ! 🙂 En op onze Joten kan je altijd rekenen !

Geef een reactie