André Rieu – door Frank (van IkFotograag.nl)
André Rieu – door Frank (van IkFotograag.nl)

André Rieu – door Frank (van IkFotograag.nl)

Ik ben ook maar eens naar een concert van André Rieu geweest. Ik mag af en toe ook graag luisteren naar een stukje klassieke muziek, en André Rieu brengt klassieke muziek wel op een erg toegankelijk manier voor iedereen. Daarbij vind ik het ook erg indrukwekkend wat voor een bedrijf hij in pakweg 25 jaar heeft opgebouwd. Afgelopen vrijdag trad hij op bij ons in Maastricht op het Vrijthof. Een thuiswedstrijd voor hem en bijna ook voor mij. Ik had al jaren het idee om eens naar een concert te gaan, maar het was er tot nu toe nooit van gekomen. Op de dag dat de verkoop van de kaartjes begon was ik vrijwel meteen op internet present, maar de kaartjes recht voor het podium waren net voor mijn neus al weggekocht, jammer. Ik vermoed door touroperators die dit dan aanbieden met busreis en luxe hotelovernachting. Tenminste ik heb daarna veel aanbiedingen hiervoor voorbij zien komen.

Op het Vrijthof was een gigantisch podium opgebouwd. Wel jammer niet dat ene wat je op televisie voorbij ziet komen, waar die mensen op rond schaatsen, die replica dus van “Schloss Schönbrunn”. De muziek die gespeeld werd was het bekende repertoire wat je ook op TV ziet/hoort. Geweldig om dit nu live te horen. We hadden ook geen enkel moment het idee dat men op automatische piloot een programma stond af te werken. Na al die jaren optreden, kreeg ik nog het gevoel dat ook deze avond weer iets unieks was. Halverwege de avond begon ineens, voor ons niet zichtbaar, een mannenkoor te zingen. Van achter het publiek kwam de “Maastrichter Staar” al zingend naar het podium gelopen. Toch wel indrukwekkend om een koor van zo’n 100 mannen te horen zingen. Zo rond 23:00 uur kondigde André aan dat we naar huis moesten, dat het afgelopen was en we naar bed moesten. Iedereen bleef uiteraard zitten, waarna nog een toegift van een dik uur volgde, met in de toegift, nog als gastartiest, vader Abraham. Uiteraard werd het Smurfenlied in gezet en als tweede nummer het “Kleine Café aan de haven”. Alleen foto’s heb ik afgelopen vrijdag niet gemaakt. Ik dacht dat dat niet mocht dus neem ik geen camera’s mee naar dit soort evenementen. Nou tegenwoordig doen de artiesten kennelijk niet meer zo moeilijk over want ik was zowat de enige die géén camera bij had. Daarom moeten jullie het vandaag doen met een filmpje van André op YouTube, van een ander concert uit 2011, maar wel in Maastricht op het Vrijthof met wat ik gezien heb hetzelfde podium, de zelfde goede sfeer maar wel met andere muziek. Je moet volgend jaar tenslotte terug kunnen komen. Oh ja, naast de geweldige sfeer, hadden we ook heel mooi weer. Een klassieke zomeravond.

16 Comments

  1. Manlief is twee jaar geleden met zijn moeder geweest, ter ere van haar 70ste verjaardag, en ondanks dat het niet zijn stijl is, was hij ook over de sfeer te spreken. Alleen vond hij de ego van Rieu iets te groot, te vaak zeggen hoe veel hij wel niet heeft gereisd ging hem irriteren.

  2. Dan ben jij nu een van de personen die mijn vrouw nu benijd.
    Maar kaarten voor het voorste vak schijnen inderdaad onmogelijk te zijn om deze te bemachtigen via de gewone verkoop.
    Daar baalde mijn vrouw ook van.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.