K en S weer – door Frank (van IkFotograag.nl)
K en S weer – door Frank (van IkFotograag.nl)

K en S weer – door Frank (van IkFotograag.nl)

Afgelopen maandagochtend gelezen in de “Limburger”, Papa wat is S-weer? K-weer maar dan met een S. En dat hadden we hier afgelopen zondag. Al weken had ik het plan om een mooie dagtocht naar het Belgische Dinant te maken, maar daar heb je toch wel enigszins droog weer voor nodig. Vind ik! Daarom werd zondagochtend het plan bijgesteld, naar een droog alternatief. En dat was Burgers Zoo in Arnhem. Ongeveer een uur en drie kwartier van ons uit rijden, als je je aan de maximum snelheid houdt natuurlijk. Aangekomen in Arnhem bleek dat we niet de enigen waren met dat idee. Het was er dan ook loeidruk. Nou ja de dieren zijn de drukte wel gewend en die deden gewoon hun ding. Voor de fotograag was dit toch ook een gelegenheid om wat foto’s te maken. We hebben overigens ook even buiten door de dierentuin gewandeld. Het was af en toe even droog. Maar we hebben het regenwater ook op het dak van Burgers Bush horen trommelen. Een drumband was er niks bij.

Ik fotografeerde het enig bovenwater verkerend deel van een zeekoe, zijn/haar neus die dus net boven water uitkwam, de staart was ook herkenbaar, de rest was lijf en dat was heel groot. Zeelieden hielden die dieren vroeger wel eens voor zeemeerminnen. Lang op zee en veel fantasie denk ik dan.

Burgers Zoo

Bloemetjes in hele mooie kleuren in overvloed.
Burgers Zoo

Burgers Zoo

Wat dieren gefotografeerd, en een geitje gedeeld met een andere fotograag.
Burgers Zoo
Burgers Zoo

Het hoogte punt was voor mij de “Ocean”. Ik heb wat met visjes. Ik heb vroeger een tijdje gedoken, ook in tropische zeeen, en daarbij droom ik al heel lang van een eigen aquarium.
Burgers Zoo
Burgers Zoo

20 Comments

 1. Nog even door blijven dromen Frank over een eigen aquarium. Zeker met tropische vissen heb je veel onderhoud en dat kan je meestal niet aan een ander overlaten. Op vakantie gaan gaat wat moeilijker. Je mag dus een jaar later met pensioen. Ik drie maanden en m’n lief heeft mazzel gewoon met 65 eind van dit jaar.
  Groetjes
  Mara

  1. Tja, ik heb geen voor publicatie geschikte foto’s van de vissen. Te veel vertekening van het glas, wat volgens mij zeker 10 cm dik was, zo niet meer, overal vettige vingerafdrukjes erop. Ik heb het na een paar pogingen dan ook opgegeven om foto’s van de vissen zelf te maken.

 2. regen is altijd vervelend, drukte ook.
  En mijn persoonlijke mening is dat ik opgesloten dieren ook wel vervelend vind.
  De dieren dan niet, maar dat ze gevangen zitten wel.

  Maar je had een leuk dagje, en dat is ook wat waard!

 3. Terrebel

  Die fascinatie voor het onderwater-leven deel ik. En of het makkelijk is een zeekoe te verwarren voor een vrouw met eens staart? Tsja, dan zou ik de vrouwen uit die tijd ook moeten zien…;-)

 4. mooie foto’s …
  dat ze vroeger zeekoeiën voor zeemeerminnen zagen … zouden ze dan wat te veel gedronken vraag ik me af 🙂 ; of zo’n heimwee hebben naar het vaste land

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.