Barcelona – door Frank (van IkFotograag.nl)

Barcelona – door Frank (van IkFotograag.nl)

Zoals ik in een reactie, gisteren op het blogje van Sjoerd, over de pensioenleeftijd, al aangaf, geniet van het leven, nu al! Je weet immers nooit hoelang het duurt. Daarom ben ik de komende dagen voor een lang weekend naar Barcelona. Hoera voor sjieptikkets en boekingspuntkom. Ik ben soms mijn eigen reisbureau en regel het zelf. Een boekje, gekocht van bolpuntkom, moet er voor zorgen dat ik niet verdwaal en de leuke dingen van de stad ook te zien krijg. Sinds ik in gesprekken wel eens laat vallen dat ik naar Barcelona ga, krijg ik de waarschuwingen van alle kanten voor “balletje balletje”, zakkenrollers en ander geboefte. Iedereen die er geweest is komt met gruwelverhalen. Het moet zowat de meest criminele stad van Europa zijn. Maar in Antwerpen vorig jaar, hebben ze ook geprobeerd om de tas van mijn vrouw leeg te maken. En in Maastricht staat regelmatig in de krant, dat op de vrijdagmarkt een aantal mensen de portemonnee kwijt zijn geraakt. Marokko was dus een verademing, daar kon je gewoon veilig over straat lopen. In ieder geval heb ik een speciaal tasje voor onder de kleren gekocht. Ik stop een paar losse euro’s in de broekzak en mijn camera houd ik goed vast. En uiteraard ben ik een beetje alert. Of het allemaal goed is gegaan vertel ik volgende week.

Onderstaand foto is ergens op internet geleend. Zelf heb ik er nog geen.

Barcelona

12 Comments

 1. oma

  Ha Frank,

  Mooie stad en overal is wel wat.
  Gewoon goed opletten en jezelf zijn, in je eigen stad gebeuren die dingen ook. oma

  ot,Puzi, doet de hartelijke mauw groeten, hij loopt al regelmatig weer buiten op drie pootjes.
  Het is een schat van een beestje, hij ging mee wandelen van middag, maar zoon heeft hem moeten dragen.
  Dan is hij zo dankbaar dat hij hem telkens een likje geeft.

 2. Ik weet in iedergeval dat de madrilenen zich de afgelopen jaren zich aardig bestolen voelden in barcelona. Maar verder heb je overal wel een probleem. Gedraag je ook niet als een toerist en je wordt minder snel opgemerkt door die gasten.

  Love as Always
  Di Mario

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: