Lucky – door Frank (van IkFotograag.nl)
Lucky – door Frank (van IkFotograag.nl)

Lucky – door Frank (van IkFotograag.nl)

Een weekje later dan gepland door een storinkje aan de webserver, maar hierbij een kort verslag van onze trip naar Barcelona. Misschien gold het spreekwoord “een gewaarschuwd mens telt voor twee” wel voor ons en straalden we dat ook heftig uit. Maar we hebben helemaal, maar dan ook helemaal niente, nada, niets gemerkt van pickpockets, beurzensnijders en andere oplichtersgespuis in Barcelona. Op sommige plekjes heb ik nog staan opletten of ik ze ergens met hun handwerk kon bespioneren, maar helemaal niets. Dus is ons lange weekend Barcelona in een hele ontspannen sfeer verlopen. Om van onze eerste reisdag ook een echte vakantiedag te maken zijn we meteen na het uitstappen uit het vliegtuig begonnen. Eerst even de koffers droppen in het hotel en vandaar meteen doorwandelen naar de Placa Catalunya. Zo’n beetje het hart van Barcelona. Later zijn we de andere kant opgelopen naar de Fontana Magica bij het Museu Nacional d’Art de Catalunya, ofwel Mnac. Daar hebben we van het uitzicht over de stad genoten en toen het donker werd de licht en watershow van deze Fontana Magica (magische fontein) bewonderd. Het was soms net vuurwerk. De fontein spoot zijn water op maat van de muziek, vergezeld van vele kleuren licht. Het hoogtepunt hiervan was wel het laatste deel waarbij het water bewoog op de maat van het lied Barcelona door Montserrat Caballé en Freddie Mercury, Schitterend.

Placa Catalunya

Placa Catalunya

Placa Catalunya

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Verzamelen voor de Fontana Magica

Allemaal een fotootje van de Fontana Magica

MNAC

Fontana Magica

Op dag twee en drie hebben we ons laten rondrijden met de dubbeldekker sightseeing bussen. Je kunt daarmee voor 31 euro twee dagen lang gebruik van maken. ze rijden verschillende routes en komen zo langs alle highlights van de stad. Gewoon uitstappen bezichtigen en later weer op stappen. elke 10 minuten kwam er wel een langs gereden. Zo zijn we natuurlijk naar de Sagrada  Familia geweest, maar die hebben we alleen van buiten bekeken. De rij voor de kassa ging bijna rond de kerk. De mensen die vooraan stonden konden bijna de rug van de laatsten zien. Ik heb me laten vertellen dat die rij soms drie keer om de kerk heen gaat.  Daarna doorgereden naar Parque de Güell. Erg druk, maar daar hebben we toch fijn gewandeld. Op dag twee was dan de inmiddels beruchte Ramblas aan de beurt. Om de drukte te ontlopen waren we vroeg op pad zodat het nog relatief leeg was. Een paar souvenirtjes zijn er gekocht en daarna hebben we het standbeeld van Columbus bekeken en het aquarium bezocht. Tijd om weer op de bus te stappen en ons te laten vervoeren naar het Olympisch stadion. Het stadion van FC Barcelona, Camp Nou, hebben we alleen van buiten bekeken. Dit is misschien vloeken voor veel voetballiefhebbers, maar we hadden net een stadion gezien, en uiteindelijk is het toch maar een grasmat met veel stoeltjes er om heen. In ieder geval geen heilige grond voor ons. Als afsluiting van deze dag zijn we nog op bezoek geweest in la Predrera ofwel Casa Milà , een appartementencomplex door Gaudi ontworpen en wat als eerste gebouw in Barcelona ooit een parkeergarage had. Men kon met de koets (of later auto) binnen tot aan de voordeur van het appartement rijden. De laatste dag dan was een wandeling door de wijk El Gotic met de Kathedraal en de vele smalle straatjes en enkele leuke terrassen, waar een glas Sangria of een koud pilsje heerlijk smaakte. Ze maken best lekker bier daar in Spanje.

Sagrada Familia
Parque de Güell
Parque de Güell
Een elektriciteitshuisje voor SjoerdEen elektriciteitshuisje voor SjoerdSchijn bedriegt, deze straatzanger zingt opera

15 Comments

 1. Hoi Frank, Ruim 10 dagen later, maar daarom niet minder gemeend. Prachtige foto’s van Barcelona. Het deed mij weer helemaal terugdenken aan de keren dat ik er geweest ben met Albert. Helaas ligt deze stad net even te ver van Los Boliches om er even naar toe te gaan. Daarom dank voor de foto’s. Vanuit ons stekkie aan de Costa del Sol is het makkelijker even de AVE te nemen naar Cordoba, Sevilla of Madrid.
  Groetjes
  Mara

 2. Aangename kenismaking!

  Place Catalunja is echt een moiete om te bezoeken. Ik ben daar ook geweest, maar de fontein heb ik nog nooit gezien. mischien net gemaakt?

  ik zie wel dan jullie van het reis echt genoten.

  Groetjes

  1. Dat zou voor mij op den korte duur toch zo enorm ontzettend saai worden, als ik alleen nog maar Tripeltjes op een Tongers terras kon gaan drinken; en ik vind een of meer Tripeltjes ook best lekker hoor. En geloof me maar dat dat smaakt; een ijskoud Spaans pilsje op een warme/hete dag op een terras in Barcelona. Of een Grieks pilsje (Mythos) ergens op een terras in Rhodos of Kreta. En met al die pils drinken op terrassen in den vreemde, dan zie je ook nog eens wat van de wereld. En dat is wat ik wil.

 3. Je hebt behoorlijk wat foto’s gemaakt. Het lijkt me een fantstische stad. Hoop er ook ooit nog eens naar toe te gaan..de foto van de kinderen met de duiven vind ik erg leuk…en de muziek waar je het over had van Caballé en Mercury dat ken ik maar al te goed. Dat voel je tot in je tenen…Agnès

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.