Slagschip

Slagschip

bVision Photography

Wat een slagschip is dit dacht ik bij de eerste oogopslag, volgens mij moet er een tankwagen mee rijden om hem aan de praat je houden. Een soort vliegdekschip onder de auto’s. In deze tijd kun je daar alleen maar mee pronken. Want glimmen deed deze wagen wel, hij is perfect in orde. Deze Cadillac Fleetwood Convertible is uit 1960. Aangetroffen in Valkenburg, Zuid-Limburg.

bVision Photography

Dit monster weegt zo’n twee en een halve ton en er zit een 8 cilinder benzine motor in. Het vermogen is ongeveer 325 pk. Dit is overigens een vrij zeldzame uitgave, de meesten uit die tijd werden geleverd met vleugels. Op het hele web kon ik alleen deze traceren.

bVision Photography

14 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Een echte droom auto, die wel een heel mooie uitstraling heeft.
  Heb als kind wel mee mogen rijden in een vette Amerikaan, toen tankte je nog voor 25 gulden. oma

 2. Hij is gewoon super deze patserbak of pooierbak. Het is maar hoe je hem benoemd. Oeps auto is vrouwelijk en dan vraag ik me af of die benamingen nog correct zijn. Morgen met de MGF naar Drenthe. Dat worden dus MaGical feelings.
  Saludos de Albert

 3. Wat een pracht exemplaar!! 🙂
  Geweldig om te zien!

  Oh trouwens om toch in de sfeer te blijven, ik heb foto’s gemaakt van de Lanz Bulldog bij ons op het werk… Ik zal die binnenkort online zetten op mijn website. 🙂

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: