Grote brand in Hoensbroek

bVision Photography

Aan de Amstenraderweg in Hoensbroek heeft gisteravond in een leegstaand pand een uitslaande brand gewoed. Omdat niet meteen duidelijk was dat er daadwerkelijk niemand aanwezig was in het pand, rukte de brandweer met groot materieel uit. Na een uur kon het sein brand meester gegeven worden. In het pand werd niemand aangetroffen.
In verband met de rookontwikkeling werden mensen in de directe omgeving van de brand door middel van geluidswagens geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Vijf naastgelegen woningen werden tijdelijk door de politie ontruimd. Een persoon werd tijdens het incident onwel en is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
Bij inspectie is gebleken dat een aantal kleine deeltjes van de gevel zijn vrijgekomen die mogelijk asbest verdacht zijn. Deze deeltjes zijn in de directe omgeving van het pand aangetroffen. Door een gespecialiseerd bedrijf wordt nu bekeken of het daadwerkelijk om asbest gaat. In verband met dit onderzoek wordt een klein gebied rondom het pand nog niet vrijgegeven. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

bVision Photography

De koppen dekten mijns inziens niet de hele lading. In de tijd dat ik op de Amstenraderweg woonde was het uit twee delen bestaande pand in gebruik bij Reesink als opslagruimte en kantoor. Jaren later zat de firma Wijshof in het pand met Antiek. De laatste jaren staat het dichtgetimmerde pand volledig leeg en het was een doorn in het oog van de omgeving. (lees het winkelend publiek) Alleen het kantoor is nu uitgebrand, maar wat mij betreft mogen ze het hele pand afbreken en er een mooie parkeerplaats voor het centrum van maken. Wellicht dat het de eigenaar goed uitkomt. De omgeving van het pand, het halve winkelcentrum, was hermetisch afgezet. Zelfs ik mocht er niet in. Je wil niet weten hoeveel hulpdiensten er in de buurt waren en met hoeveel brandweer wagens er geblust werd. wellicht dat de foto’s en onderstaand filmpje een indruk geven. Op de foto de flat, nou ja, waar ik 21 jaar heb gewoond, linksonder in het hoekje…

17 Comments

 1. Misschien is er daardoor spontaan brand ontstaan, omdat het gebouw van iedereen wel tegen de vlakte mag. 🙂

 2. Als een pand langere tijd leeg staat of gesloopt moet worden dan wordt deze vaak in de fik gestoken. Een soort wetmatigheid. Als AZ supporters hebben we jarenlang de voetballer Kees Kist toegezongen met “keessie is een pyromaantje….” ivm het afbranden van zijn sportzaak.

 3. Ha Sjoerd,

  Verpaupering is slecht voor een woonomgeving, men vraag dan om ellende.
  Laat men nu gelijk maar de zaak goed aanpakken. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 4. Sensatieverslaggever geworden? Er is momenteel heel wat te doen rondom asbest… nu hier ook weer…hopelijk wordt alles afgebroken en afgevoerd, dan kan iedereen weer verder….denk ik….Agnès

 5. Flinke fik, gelukkig geen gewonden. Mag ik je uitnodigen voor mijn debuut?

 6. Een heftige brand, en gevaarlijk ook, met die asbest.
  Altijd zonde ook, leegstand is niet goed.
  We zullen wel zien hoe het ingevuld gaat worden.

 7. Altijd weer een hele sensatie, zo’n brand.

 8. Gelukkig betreft het een leegstand pand en zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurt. Over die afzetting heb je toch wel flink op zijn Limburgs zitten overdrijven volgens mij, je staat met neus en camera nota bene helemaal vooraan … 🙂

 9. Lekkere sensatiefoto’s. Echte 112 plaatjes die wij het liefst overslaan. Gelukkig betrof het een leegstand pand, anders had het veel erger kunnen.
  OT: De zon is nu bij ons wat flauwtjes en sluierbewolking. Kondigt ander weer aan.
  Grtz
  Mara

 10. Gelukkig een leeg staand pand,
  je moet er niet aan denken als er personen in waren.

 11. AvdAA heeft gelijk wat betreft de mensen die getroffen worden, ik wil het nooit meemaken i.i.g.

 12. Ook al vinden velen het sensationeel zo’n fik, het brengt voor betrokkene altijd een hoop ellende met zich mee.

 13. Op het filmpje is te zien dat het nou ook weer niet zo’n “Puist” in de omgeving was. Er was wel mooie grafity op de dichtgetimmerde ramen en deuren te zien.

 14. Het brengt altijd ellende met zich mee. Maar is misschien nu wel meer waard door de verzekering dan als leegstaand pand.

  Love As Always
  Di Mario

 15. Ja, dat is heftig zo’n brand.
  Gelukkig was het een leegstaand pand.

 16. Ik ben geen voorstander van dit soort fotos, ik geef dan liever hulp.

 17. Daar ben je de Limburger mooi mee voor. Dat bespaart mij weer het lezen van een stukje in de krant van morgen, dat dan mosterd na de maaltijd blijkt te zijn dankzij jouw uitvoerig verslag plus commentaar op dat nieuws.

Geef een reactie