Grote brand in Hoensbroek
Grote brand in Hoensbroek

Grote brand in Hoensbroek

bVision Photography

Aan de Amstenraderweg in Hoensbroek heeft gisteravond in een leegstaand pand een uitslaande brand gewoed. Omdat niet meteen duidelijk was dat er daadwerkelijk niemand aanwezig was in het pand, rukte de brandweer met groot materieel uit. Na een uur kon het sein brand meester gegeven worden. In het pand werd niemand aangetroffen.
In verband met de rookontwikkeling werden mensen in de directe omgeving van de brand door middel van geluidswagens geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Vijf naastgelegen woningen werden tijdelijk door de politie ontruimd. Een persoon werd tijdens het incident onwel en is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
Bij inspectie is gebleken dat een aantal kleine deeltjes van de gevel zijn vrijgekomen die mogelijk asbest verdacht zijn. Deze deeltjes zijn in de directe omgeving van het pand aangetroffen. Door een gespecialiseerd bedrijf wordt nu bekeken of het daadwerkelijk om asbest gaat. In verband met dit onderzoek wordt een klein gebied rondom het pand nog niet vrijgegeven. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

bVision Photography

De koppen dekten mijns inziens niet de hele lading. In de tijd dat ik op de Amstenraderweg woonde was het uit twee delen bestaande pand in gebruik bij Reesink als opslagruimte en kantoor. Jaren later zat de firma Wijshof in het pand met Antiek. De laatste jaren staat het dichtgetimmerde pand volledig leeg en het was een doorn in het oog van de omgeving. (lees het winkelend publiek) Alleen het kantoor is nu uitgebrand, maar wat mij betreft mogen ze het hele pand afbreken en er een mooie parkeerplaats voor het centrum van maken. Wellicht dat het de eigenaar goed uitkomt. De omgeving van het pand, het halve winkelcentrum, was hermetisch afgezet. Zelfs ik mocht er niet in. Je wil niet weten hoeveel hulpdiensten er in de buurt waren en met hoeveel brandweer wagens er geblust werd. wellicht dat de foto’s en onderstaand filmpje een indruk geven. Op de foto de flat, nou ja, waar ik 21 jaar heb gewoond, linksonder in het hoekje…

17 Comments

 1. Als een pand langere tijd leeg staat of gesloopt moet worden dan wordt deze vaak in de fik gestoken. Een soort wetmatigheid. Als AZ supporters hebben we jarenlang de voetballer Kees Kist toegezongen met “keessie is een pyromaantje….” ivm het afbranden van zijn sportzaak.

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Verpaupering is slecht voor een woonomgeving, men vraag dan om ellende.
  Laat men nu gelijk maar de zaak goed aanpakken. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 3. Sensatieverslaggever geworden? Er is momenteel heel wat te doen rondom asbest… nu hier ook weer…hopelijk wordt alles afgebroken en afgevoerd, dan kan iedereen weer verder….denk ik….Agnès

 4. Gelukkig betreft het een leegstand pand en zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurt. Over die afzetting heb je toch wel flink op zijn Limburgs zitten overdrijven volgens mij, je staat met neus en camera nota bene helemaal vooraan … 🙂

 5. Lekkere sensatiefoto’s. Echte 112 plaatjes die wij het liefst overslaan. Gelukkig betrof het een leegstand pand, anders had het veel erger kunnen.
  OT: De zon is nu bij ons wat flauwtjes en sluierbewolking. Kondigt ander weer aan.
  Grtz
  Mara

 6. Daar ben je de Limburger mooi mee voor. Dat bespaart mij weer het lezen van een stukje in de krant van morgen, dat dan mosterd na de maaltijd blijkt te zijn dankzij jouw uitvoerig verslag plus commentaar op dat nieuws.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: