Zonder stroom…
Zonder stroom…

Zonder stroom…

Elektrische auto’s rijden meer op subsidie dan op stroom!

Volgens NASA moeten we ons opmaken voor een hele zware zonnestorm in 2013, die onder meer stroomnetwerken langdurig plat zou kunnen leggen. dit naar aanleiding van een krachtige uitbarsting van de zon eind vorige maand. Als zo’n plasmawolk sterk genoeg is, kan deze satellietelektronica, energienetwerken en radiocommunicatie verstoren.

bVision Photography

Stel het u even voor, je wordt ’s morgens een keer niet wakker van de wekker. Je strompelt in het donker naar de WC maakt het licht aan en er gebeurd niets. Je zet je neer, doet je behoefte en drukt op de knop, je beseft het nog niet, maar dat was het laatste restje water wat je daar weg liet lopen. Al iets meer wakker loop je naar de meterkast om te kijken wat er aan de hand is. Niets dus, geen kapotte zekering, geen aardlek die uitstaat, gewoon niets. TV en radio doen het dus ook niet. Maar er komt ook geen druppel door de kraan, want de opjaagpompen van de waterleidingmaatschappij doen het ook niet meer, het is al een beetje fris in de ochtend, maar de verwarming doet het ook niet, het laatste restje gas in de leiding is al door anderen gebruikt. Geërgerd loop je naar buiten om te kijken of er ergens een lampje brand, maar niets, ook geen straatverlichting. Toch maar op weg naar het werk, je kijkt even naar de laatste mail op je mobiel, maar die is ook niet bijgewerkt. Op weg is het een chaos. De stoplichten doen het niet en je moet nog even tanken. Je komt bij de pomp aan, maar ook zonder stroom geen benzine, dat wordt lopen straks, de winkeldeuren blijven dicht, de elektrische rolluiken gaan niet meer omhoog. De diepvriezers beginnen te ontdooien. Het zou zomaar het begin van een spannende roman kunnen zijn, maar als de NASA gelijk krijgt kan dat wel eens werkelijkheid worden Als een enrgiecentrale uitvalt heb je die niet snel weer in bedrijf.
De moraal van het verhaal, koop geen elektrisch aangedreven auto of fiets wat dan heb je strakjes helemaal niets…

bVision Photography

22 Comments

 1. Gelukkig hebben wij Nederlanders allemaal een fiets. 😀 Lijkt me een rare beleving wel, als niets electrisch meer werkt. Maar ik ga er vanuit dat het ook dan nog wel goed komt uiteindelijk.

 2. Ja, het zat er in… en de economische crisis luidt het al in… terug naar …. maar helemaal zonder electriciteit..het zal moeilijk worden… onze hele maatschappij werkt er op…. het is een eye-opener… hoe zouden we verder kunnen gaan… misschien is dat wel een gat in de markt….Agnès

 3. Ik kan dit advies laten passeren omdat ik inmiddels toch wel aan mijn laatste auto toe ben. Althans ik hoop het er de rest van mijn jaren mee te doen. Zoveel kilometers maak ik toch niet meer, waardoor ik me ook niet meer zo druk maak om het type brandstof.

 4. Probeer jij ons als energie voorziener een beetje bang te maken? Zal vast niet je bedoeling zijn. Aan een electrische fiets ben ik nog niet toe. Misschien later als ik AOW’er ben of nog later. Een electrische auto hoeft voor mij niet. Ben tevreden met mijn Honda CRX en m’n lief met z’n MGB en MGF.
  Groetjes
  Mara

 5. En jij werkt bij een energievoorziener? Maar goed, zolang we nog te voet kunnen gaan en een houtvuurtje stoken is er niets aan de hand. Hoewel, net als aargh bedenk ik een zwak punt: geen espresso ’s morgens …:-s

 6. hardlopen kan gelukkig zonder stroom, ik was me wel in de sloot. Maar dat de broodmachine mij ’s morgens geen vers dampend broodje zou serveren dat zou wel een grote tegenvaller zijn.

 7. Volgens mij hebben we dit soort mega stormen de afgelopen jaren al vaker gehad. En ik heb nergens last van gehad. Ik gooi het voorlopig op de milleniumramp, mexikaanse griep, en dat soort dingen.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.