Van je collega’s moet je het hebben
Van je collega’s moet je het hebben

Van je collega’s moet je het hebben

Tijd verspillen is een belangrijk onderdeel van het leven

Gisteren was ik afgepeigerd na mijn werk. Slecht geslapen, veel werk, veel afgeleid en daarna de gewone dingen. Normaliter schieten dan ook de anekdotes en berichten zo uit mijn mouw, maar nu ging het even niet. Dus even wat ouwe kraam uit het weekend. Zondag waren we in de Ardennen, en op een gegeven moment komt een groep langs met Ducati motoren. Een van de motoren bleef even hangen en de bestuurder maakte wat gekke capriolen op zijn motorfiets. Stak zijn benen uit en zo, maar de groep reed door en op een gegeven moment reed ook de bestuurder weer achter de groep aan. Wij hadden er onze gedachten over, maar maandag morgen komt een van mijn collega’s lachend binnen met de opmerking van heb je die gek op die motor gezien gisteren, ik zeg ja, en hij meteen dat was ik, ik meteen ja, tig Ducati’s, allemaal hetzelfde gekleed, een helm op waar je niet door heen kunt kijken, en je komt met de auto naar het werk. Hoe moet ik dan weten dat jij dat bent. Hij uiteraard, ik ben de enige die zo gek is. Waarvan akte, en het is een Belg.
De foto maakte ik zaterdagmiddag in Roermond, nadat we de dorstige gelaafd en de hongerigen gevoed hadden. Er was een of ander straatfestival bezig en ik vond deze twee droogkloten met hun pop en motor (hij maakte echt geluid) wel grappig.

bVision Photography

22 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Kwam vandaag een oud collega tegen, hij ging met de zelfde bus, maar hij kon zich inhouden :). oma

  ot, heb ik meer buren horen zeggen, maar thuis is genoeg, het is hobby en geen werk.

 2. Als je bij elkaar telt wat je aan tijd verspilt, en tijd die je verdoet met wachten en daarbij de 8 tot 10 uur die je per dag werkt en de 6 tot 8 uur die je ook nog verslaapt per dag, dan blijft er weinig vrije tijd over voor leuke dingen te doen. Gelukkig heeft een dag 24 uur en in geval van nood nemen we er de nacht dan maar bij. 😉

 3. oma

  Ha Sjoerd,

  Zo leer je je collega eens heel anders kennen.
  Heb je je mening nog bijgesteld naar boven?
  Wel grappig dat je dan net een dag ervoor op het straatfestival deze poppenspeler tegen het lijf moet lopen. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 4. Dat gebeurt inderdaad wel vaker, iemand met een helm op is behoorlijk incognito, want is niet te herkennen, zeker niet als ze in een groep opgeslokt worden. En wat dat capriolen maken aangaat, met een goede inschatting of iets wel of niet kan moet zoiets kunnen.

 5. kapriolen maken op de openbare weg is leuk zolang het goed gaat, maar omdat je niet alle omstandigheden onder controle hebt (andere verkeer etc) is er een behoorlijk risico dat het fout gaat, en daarover lezen wij dan weer op maandagmorgen (motorrijder omgekomen bij eenzijdig ongeval). Hachelijk!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.