Triumph Herald Convertible
Triumph Herald Convertible

Triumph Herald Convertible

bVision Photography

Het ziet er allemaal wat stijfjes uit, deze brit met zijn afzichtelijke cijfers overal rondom. Zonder deze zou deze zescilinder veel beter tot zijn recht komen. In British racing green wil niet meteen zeggen dat je hem meteen moet uitrusten als een mislukte rally auto. Als ze al aan rally’s deelnamen zat er altijd een hele batterij aan verstralers op. Op kentekenbewijs staat dat het een saloon is, maar volgens mij is het een Triumph Herald Convertible, zoals ik ook op de titel heb gezet. Maakt voor de plaatjes niets uit, hij is te koop, maar niemand was aanwezig om te vertellen wat deze wagen moest kosten. Voor deze zou ik niet meer dan een 5000 euro neertellen, aan de andere kant is het uiteraard wat de gek er voor geeft.

bVision Photography

bVision Photography

18 Comments

 1. Sjoerd, hoe is de carrosserie en hoe rijdt hij en de beugel achter de voorstoel is lelijk.. zonder cijfers en strepen zou ik hem ook veel mooier vinden.. maar ja.. ieder zijn smaak en zo is het maar net…wie hem leuk vindt, tast in zijn buidel…Agnès

 2. thunderbrew

  Dit is geen Herald 13/60 convertible, maar een saloon waar het dak afgehaald is. Wordt vaker gedaan en verkocht als convertible. Een originele convertible is veel mooier. De kleur is waarschijnlijk “conifer”. Niet echt een spannende kleur, maar wel origineel.Met dak is ie misschien wel 5000 waard, de deuren zitten er mooi inmeestal staan ze naar buiten of de kieren zijn overal gelijk.

 3. oma

  Ha Sjoerd,

  Een auto die je zag in mijn jeugd jaren.
  Zelf zie ik een auto standaard, de meesten bellen en toetser die men toevoegt verbeteren het uiterlijk niet. oma

  ot, leuk dat de show je is bevallen, respect.

 4. Met al die stickers is deze auto helemaal verkracht. Jammer.
  Is dit de kleur gebleekt British Racing Green? Je zou bijna denken.
  Ik moet nog ergens een mooier model hebben qua BRG-kleur.
  Gefotografeerd bij de MG dealer Kimman in Amersfoort waar ik mijn MGF gekocht heb.
  Straks nog even een ritje maken met de F, langs het Veluwemeer naar Elburg en terug.
  Saludos de Albert

 5. Eerlijk gezegd: wat een foeilelijk ding. Als ik zo naar het laatste plaatje kijk dan is het misschien wel een verbouwde saloon, de verhoudingen zijn gewoon niet in balans. Ik kan me daarom bijna niet voorstellen dat een ontwerper dat zo bedacht heeft en dat iemand dit dan in productie heeft genomen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.