Survival
Survival

Survival

Some Like It Hot…..

Je zou zeggen zoek het water op als het zo warm is buiten, maar dat water levert meteen een bron op op van ellende. Explosieve groei van algen en andere bacteriën in dat water zorgen ervoor dat sneller dan anders zuurstof uit het water verdwijnt, en dat uiteindelijk de vissen op hun rug zwemmen. Het natuurlijk evenwicht wordt verstoord, en dan moet de mens ingrijpen. Deze foto is gemaakt bij de droomvijver in Hoensbroek. Alwaar de plaatselijke hengelvereniging Haal Op haar thuisstekje heeft. De droomvijver ligt bij het kasteel Hoensbroek en maakt deel uit van het omliggende natuur- en wandelgebied. Het wordt ook gebruikt voor grote evenementen zoals o.a. de jaarlijkse vuurwerkshow. Maar nu even niet, nu is alle aandacht voor de vissen. Met man en macht probeert men voldoende zuurstof in het water te krijgen om de vissen te redden.

bVision Photography

18 Comments

 1. Hai Sjoerd,

  en nu maar hopen, dat het helpt.
  Want het lijkt me niks: al die vissen op hun rug.
  Dat vind ik zo’n akelig gezicht.

  Dus… kom maar op met die zuurstof!

  heb het goed vandaag..
  Groet van Marlou

  .

 2. Bij ons ook geen buitje hoor. En volgens mij groeien die algen weer zo explosief omdat de vijver overbemest wordt. Teveel vissen? Een aantal snoeken of andere roofvissen zou de visstand en het voorkomen van de explosieve algengroei bevorderen. Maar hengelsporters hebben weer liever geen concurrentie van roofvissen, aalscholvers en andere visliefhebbers.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.