Om het af te leren
Om het af te leren

Om het af te leren

Als je geld genoeg hebt, maakt het niet uit of je er wat minder bij krijgt. Als je geld tekort komt, en ze halen er wat af wordt het sabbelen

Vandaag even een korte, ik ben gister de hele avond bezig geweest om te zorgen dat het in huis in het vervolg wat koeler blijft. Het nadeel van de open ruit strategie nekt je als het warm is. Eerst even provisorische oplossingen en straks professioneel. We zijn van plan om aan de voorzijde screens te plaatsen. De voorzijde heeft bijna de hele dag zon, en zonder gordijnen of andere zonwerende middelen wordt het met een zonnetje erg warm. Om de tijd dat ik dit post was het gisteravond nog 31.6 graden. En dat moet beter kunnen. Alleen werken met zo’n temperatuur binnen is een crime, het werd me na een uurtje of twee zwart voor de ogen, terwijl ik voortdurend aan het drinken was. Dat was dus ook echt de tijd om er de pin in te hakken. De foto, ach, gewoon omdat ik hem mooi vond en echt bij dit jaargetijde hoort. Afgelopen donderdag gemaakt op de Eijsdener beemden.

bVision Photography

17 Comments

 1. Eigenlijk kan ik die hoge temperatuur wel redelijk hebben. Mijn tempo zakt wel naar Middelandse zeeniveau veel Mānana dus en daarbij veel drinken. Alleen ’s nacht op mijn slaapkamer ben ik erg blij met mijn airco. Deze houdt door de gesloten ramen het geluid van feestjes bij ons in de buurt buiten en de temperatuur lekker laag zodat we gewoon lekker onder het dekbed kunnen kruipen.

 2. ria

  27 graden was het warmst binnen, wel heel de dag de gordijnen dicht, maar een deur staat er altijd wel open. Ik vind het vreselijk die hitte, het is mij te warm, maar gelukkig was het vandaag alweer wat koeler.

 3. Gek genoeg is airconditioning zo’n beetje de grootste veroorzaker van de opwarming van de aarde. De tactiek van screens is dus vele malen effectiever om het ook in de toekomst nog koel te kunnen houden.

 4. Hai Sjoerd,

  ja… de gordijnen zijn hier ook de hele dag dicht.
  Ik heb wel mooie witte, dus er komt voldoende licht naar binnen…

  Ik vind het heerlijk, deze warmte.
  Kan er geen genoeg van krijgen!!
  Water… heeel goed!

  Groet van Marlou

  .

 5. Dankzij de schuifpui, die we een paar jaar geleden hebben laten plaatsen, en een goed doordacht raam en lamellenbeleid, lukt het ons tegenwoordig om de temperatuur in de woonkamer draaglijk te houden. Overdag houden we alles dicht, terwijl de de boel ’s avonds laat en ’s ochtends vroeg aan alle kanten een tijdlang open zetten. De maximumtemperatuur in de kamer was de afgelopen dagen 24 graden.

 6. Ja, dat valt niet mee met die warmte.
  Mijn ventilator gaf zondag de geest, dus gisteren op zoek naar een nieuwe.
  Pas in de 5e winkel had ik geluk ze hadden er nog eentje, het was ook echt de laatste…!
  Maar nu wordt het weer wat beter, dus alle tijd voor betere oplossingen.
  Succes vandaag weer Sjoerd.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: