Genoten

Als ze geen Erdinger hebben, drink ik een Westmalle, als ze beiden niet hebben ga ik ergens anders heen

bVision Photography

Het was puur genieten gistermiddag in het Limburgse heuvelland. Onderweg tik ik af en toe de Mergellandroute aan, maar meestal vind ik mijn eigen wegen wel. Zo was ik gisteren in Vroelen en Schey, voor veel Limburgers ook volkomen onbekende namen. Maar ik was ook op bovenstaand adres, in Mechelen. Daar ligt een restaurant met een minicamping en een forellenvijver. Je krijgt dorst van het rijden in de zon, en we waren vergeten om wat water mee te nemen. En nu zit ik met een kater, nee, niet van de Westmalle, maar door het maken van een pure beginnersfout. Het focussen op een verkeerd onderwerp. Ik wilde het glas en het kopje capo op de achtergrond meenemen, zonder mijn vrouw op de foto te zetten. En dat is prima gelukt. Maar met bier is het net als met mooie vrouwen, de benen horen erbij, en als je die afknipt is de foto waardeloos. En om u te laten zien wat ik bedoel plaats ik die waardeloze foto toch, als les in hoe het niet moet…

bVision Photography

19 Comments

 1. Niets mis met de foto. Misschien de volgende keer een ander biertje fotograferen?

 2. Toch weet ik, uit Noord Holland, wel waar Vroelen te vinden in. Maarja, ik was, aan het eind van de lente van dit jaar, dan te vinden in Noorbeek. Moet je wel heel raar wandelen om niet ook door Vroelen en Schey te komen. Mooi daar! Maar ik moet toegeven, ook ik werd dorstig van die omgeving. Volgende keer (das begin september) ook maar eens zo’n Westmalle proberen)

 3. Ha Sjoerd,

  Je zult gelijk hebben, als ik de foto nu zie denk ik je hebt gelijk.
  Maar ik vind het nog wel leuk.
  De Mergellandroute is wel een mooie route om te volgen. oma

  ot, wat het hoesten betreft ben ik nu weer een stuk stiller geworden, ik hou me aan je vast.

 4. Foute foto of niet, met zulk weer niet belangrijk. Dat biertje smaakte gewoon lekker.
  De Mergellandroute of de Heuvellandroute, ik zou hem zo willen rijden. Helaas is Zuid Limburg niet vlakbij de deur. Op een dag op en neer ga ik niet met Mara. Dan willen we minstens drie dagen genieten. Dus dan komt er een hotel bij.
  Dinsdag zijn wij met de MGB op stap geweest. Was prachtig weer. Niet te warm. Zijn naar Heerde, Vaasen en Veesen geweest langs de IJssel. In Veessen een stellingmolen bezocht. Dat vond ik als molengids best mooi.
  Saludos de Albert

 5. Ja, bij het fotograferen van mensen er niet op letten dat de voeten er op staan, dat zijn niet de beste foto’s

 6. ik vind de foto niet echt gek,
  maar moet je gelijk geven, hoort niet zo.
  maar hij zal best gesmaakt hebben
  😉

 7. Ja ik had ook de asbak even weggezet hoor, nu ja volgende keer beter. Bij een rondje toeren hoort een terrasje 😉

 8. Hai Sjoerd,

  en toch vind ik het helemaal geen gekke foto.
  maar ja, wat wil je ook:

  Westmalle is zoooo fotogeniek!!!

  Proost!! En een groet van
  Marlou

  .

 9. Zo af en toe komt er toch iets van je Friese wortels naar boven …
  Zonder het te weten heb je van dat bierglas een mooi fûgeltsje gemaakt: http://www.proef-lokaal.nl/f003.html 😉

 10. Ik heb er toch dorst van gekregen.

 11. Het zijn mooie glazen, alleen dat glaswerk voor de peuken. Das heel erg fout. ook al is het buiten.

 12. Ik drink met veel plezier een Duvel.
  Maar jouw keuze sla ik ook niet af!
  Zomerse zonnegroet

 13. Ik drink totaal geen alcohol, dus ook geen bier, die westmalle mag je hebben van me

 14. Voor wie er oog voor heeft is er veel moois te zien…proost! 😉

 15. Zooooooooooooooo’n heerlijk biertje die Westmalle , niet ???

 16. Inderdaad een foute foto 😀 maar …. toch ook weer niet helemaal. Genieten tijdens zulk weer is helemaal top.

 17. De bovenste helft is toch goed en dat is het belangrijkste..!!
  Ziet er smakelijk uit..!!
  Fijne dag vandaag.

 18. Nou, ik vind het een prima foto omdat het schuimend blond bier bijna van mijn scherm af spat en ik er dus razende trek van krijg. Wat kan mijn dan dat pootje schelen dat er niet op staat?

 19. Lekker genieten in het Limburgse land!
  Zo heel anders dan de rest van het verder vrijwel vlakke Nederland.

Geef een reactie