P51 Mustang
P51 Mustang

P51 Mustang

bVision Photography

We hebben een nieuw project, de P51 Mustang, een Amerikaans jachtvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, ontworpen door North American Aviation. Men zegt dat dit toestel ervoor gezorgd heeft dat de geallieerden gewonnen hebben. Het toestel was een long range aanvalstoestel en begeleidde bommenwerpers naar Duitsland. Een aantal mensen gaat op basis van dit toestel een lichtgewicht Depron, XPS modelvliegtuigje bouwen om samen een dogfights te kunnen houden. Achter 1 van de toestellen wordt een lint gehangen, wat de anderen met de propeller er vanaf moeten vliegen. Zonder uiteraard elkaar te raken, want dan huilen twee mensen. Het model waar we mee bezig zijn ziet u op de foto’s. Ofwel we hebben een leuk avondje knutselen achter de rug. Het nadeel van een nieuw projectje is wel dat grotere projecten een lagere prioriteit krijgen, maar dat mag de pret niet drukken. Een beetje fun in de lucht houdt de zaak alert. Alleen maar rondjes vliegen is na verloop van tijd ook maar saai. En wij gaan uitdagingen aan, toch…
Op de foto’s ziet u het vliegtuig nog zonder cockpit, onbeschilderd en nog niet voorzien van servo’s voor de besturing. Dat komt er in het weekend allemaal in. Het gele spul is XPS en het witte spul is depron. Depron wordt o.a. gebruikt als de witte vleesschaaltjes waarop u het boterhammenvlees krijgt. XPS wordt gebruikt om daken te isoleren (Roofmate).

bVision Photography

14 Comments

 1. Hai Sjoerd,

  wat heerlijk, als je je zo kunt verliezen in bouwen in het klein.
  Ik zie je helemaal voor me, voorzichtig alles op z’n plaats zetten en meten en lijmen.
  Echt een bouwmeester!

  heb het goed dit weekeinde!
  groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.