Jaguar…
Jaguar…

Jaguar…

bVision Photography

De SS100 was een Britse roadster die gefabriceerd werd van 1936 tot 1940 door SS Cars Ltd. Het was tevens het laatste model dat voor de Tweede Wereldoorlog geproduceerd werd door het bedrijf. Wegens de zeer gevoelige lading die de afkorting ‘SS’ sinds de Nazi’s draagt, werd de naam van het bedrijf na de oorlog veranderd in Jaguar. Het was een grandioze wagen die zeker een plaats in mijn virtuele garage verdient. De 100 staat voor 100 miles per uur ofwel een 160 km/h. Een schitterende roadster. De motor is in origine een 6 cilinder 3485 cc.

bVision Photography

Maar aan alle euforie komt een einde als je weet dat dit een replica is van deze SS100. Dan is die in ene niet meer zo mooi, dan zie de slechte afwerking van de cabriohoes, het mindere dashboard, en wil je er vanaf, zoals ook deze dus te koop staat. Helemaal terecht, want veel onderdelen komen uit niet uit een echte jaguar, maar zijn gewoon afkomstig van volkswagen. Er zit nl een 4 cilinder 1600cc volkswagenmotor in, en de auto is uit 1972. En in dit geval, nou ja, een uitzondering, want een echte kan ik ook niet betalen.

bVision Photography

14 Comments

 1. Een echte is niet te betalen, maar een aftreksel wil je ook niet… echt mooi vind ik hem niet… dus deze zet ik niet in mijn virtuele garage..die raakt overigens ook knap vol…

  Nog even iets anders:Heb even opgezocht wat de Kennedymars is…die is 80 kom en wordt gelopen in de buurt van Someren…dat kende ik nou weer niet…leuk..loop jij die? Agnès

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Je kunt het op de foto natuurlijk niet goed zien.
  Dat van ss is heel begrijpelijk, is nu nog beladen. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.