Spaghetti

Een onderdeel van mijn werk is het beheer en design van ons totale glasvezel- en kopernetwerk. In dit geval moet er een switch worden vervangen en ik heb even alle draden uit de oude switch verwijderd. Een collega zei en nu moest ik eigenlijk een foto kunnen maken, dus kreeg hij mijn camera. Normaliter besteed ik dit soort werkzaamheden uit, maar als ik toch in de buurt ben voor inspectie kan ik dit ook best zelf. En ach, ik zie niet vaak een bijna lege kast. Meestal is het een spaghetti aan draden. Over een weekje of twee gaan we deze ruimte weer bedraden en aansluiten, en dan hoop ik dat we een spaghetti kunnen voorkomen. Met dit soort werkzaamheden is documenteren een must, anders vind je straks niets meer terug.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

22 Comments

 1. Hahaha, je staat erbij alsof je denkt ‘ja, en hoe krijg ik dat ooit weer goed terug?’

 2. Wat irene zegt! Maar het past goed bij je spaghetti 😉

 3. Het ziet er wel overzichtelijk uit maar voor mij zouden het zeker geen hapklare brokken zijn

 4. Op deze manier ziet het er wel overzichtelijk en goed georganiseerd uit, maar het zal er bij aanvang vast heel anders hebben uitgezien. Ik moet er niet aan denken …

 5. Dit gepriegel liet ik in mijn werkzame leven als P&O’er graag over aan de afdeling Automatisering. Zo lang mijn verbinding in het netwerk goed zat, was ik tevreden.
  Saludos de Albert

 6. Leuke foto. En lekker kleurtje heb je Sjoerd.

 7. Over spaghetti gesproken.. Daar heb ik wel zin in!!!

 8. Ha Sjoerd,

  Heel leuk om je zo eens in je werk omgeving te zien.
  Tja draden en patchen is een, overzicht is twee.
  Hou wel van kabels, is je snelheid lekker hoog. oma

  Elke dag gaat het een beetje beter met de rug.

 9. Oh Sjoerd respect voor jou hoor.
  Aangezien mijn chef tot de ict van ons bedrijf hoort zie ik deze kasten vaak genoeg en ik zou er geen wijs uit worden………

 10. Altijd leuk zo’n kabelkast! (Patchkast??)

 11. Draadloos internetten en computeren vind ik een uitkomst.
  De spaghetti is er een stuk overzichtelijker door geworden.
  Wat er dan buiten mijn huis voor nodig is laat jij hier een beetje van zien.
  Gelukkig kun jij het volgen!
  Voor mij zijn aan/uit knoppen van alle electrische apparatuur nog net te bevatten.
  Toevallig heb ik nu wel net een bord spaghetti naar binnen gewerkt en dat kost mij weer geen enkele moeite!

  Bewonderende groet

 12. Nee, en het is ook niet voor te stellen dat elk draadje een functie heeft.
  Zo is elk beroep ingewikkeld, tot je het allemaal door hebt.

 13. ha die Sjoerd,

  die draden … daar weet ik niks van, allemaal spaghetti.
  Maar ik vind het wel leuk een foto van jou te zien.
  Dus die heb ik meteen opgeslagen in mijn mapje “webbies”…

  groet van Marlou

  .

 14. Joh wat word je grijs, je lijkt R wel, zeker met al die goed georganiseerde draden om je nek 😉

 15. Dit valt erg mee. Moet nog wel ergens een foto hebben met een kast waarin een aantal kabels met 40 paren elk (en allemaal een eigen streepjekleur) zijn afgemonteerd. Alleen zou ik gewoon een ‘old schakelaar’ vervangen, omdat ik moeite heb met interessant Engels. 🙂

 16. Ik heb zin om nu ook onze patchkast onderhanden te nemen, maar denk dat de baas daar niet zo blij mee zal zijn.

 17. Inderdaad dat is zo Sjoerd ! In mijn vele spaghetti kasten , zijn alle draden gekleurd volgens hun functie , zwart 380 v , rood 220 v , blauw , geleidingsdraden !24 DCV blauw wit , enz . heb je al een beter overzicht mee !

 18. Ik heb plekken gezien waar de honden geen brood van lusten zo erg.Een grote knoop, daar leek het op.

 19. toch liever een bord Spaghetti van de italiaan om de hoek !

 20. Met die paar draden die nu in de kast zitten zou ik al moeite hebben, laat staan met die grote bos om je nek.

  Love As always
  Di Mario

 21. Hoe kun je er wijs uit houden…..
  Fijne dag.

 22. Hier is dus duidelijk een kenner, ingewijde, een insider vereeuwigd, waar ik alleen maar met open mond naar kan kijken. Want hoe bestaat het?

Geef een reactie