Spaghetti
Spaghetti

Spaghetti

Een onderdeel van mijn werk is het beheer en design van ons totale glasvezel- en kopernetwerk. In dit geval moet er een switch worden vervangen en ik heb even alle draden uit de oude switch verwijderd. Een collega zei en nu moest ik eigenlijk een foto kunnen maken, dus kreeg hij mijn camera. Normaliter besteed ik dit soort werkzaamheden uit, maar als ik toch in de buurt ben voor inspectie kan ik dit ook best zelf. En ach, ik zie niet vaak een bijna lege kast. Meestal is het een spaghetti aan draden. Over een weekje of twee gaan we deze ruimte weer bedraden en aansluiten, en dan hoop ik dat we een spaghetti kunnen voorkomen. Met dit soort werkzaamheden is documenteren een must, anders vind je straks niets meer terug.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

22 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Heel leuk om je zo eens in je werk omgeving te zien.
  Tja draden en patchen is een, overzicht is twee.
  Hou wel van kabels, is je snelheid lekker hoog. oma

  Elke dag gaat het een beetje beter met de rug.

 2. Draadloos internetten en computeren vind ik een uitkomst.
  De spaghetti is er een stuk overzichtelijker door geworden.
  Wat er dan buiten mijn huis voor nodig is laat jij hier een beetje van zien.
  Gelukkig kun jij het volgen!
  Voor mij zijn aan/uit knoppen van alle electrische apparatuur nog net te bevatten.
  Toevallig heb ik nu wel net een bord spaghetti naar binnen gewerkt en dat kost mij weer geen enkele moeite!

  Bewonderende groet

 3. ha die Sjoerd,

  die draden … daar weet ik niks van, allemaal spaghetti.
  Maar ik vind het wel leuk een foto van jou te zien.
  Dus die heb ik meteen opgeslagen in mijn mapje “webbies”…

  groet van Marlou

  .

 4. Dit valt erg mee. Moet nog wel ergens een foto hebben met een kast waarin een aantal kabels met 40 paren elk (en allemaal een eigen streepjekleur) zijn afgemonteerd. Alleen zou ik gewoon een ‘old schakelaar’ vervangen, omdat ik moeite heb met interessant Engels. ­čÖé

 5. Inderdaad dat is zo Sjoerd ! In mijn vele spaghetti kasten , zijn alle draden gekleurd volgens hun functie , zwart 380 v , rood 220 v , blauw , geleidingsdraden !24 DCV blauw wit , enz . heb je al een beter overzicht mee !

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.