Quadrocopter als drone
Quadrocopter als drone

Quadrocopter als drone

bVision Photography

Eerst even een uitleg wat een drone is. Drones zijn onbemande verkenningsvliegtuigen (Unmanned aerial vehicles ofwel UAV’s) die opereren achter de vijandelijke linies. Het waren tot voor kort redelijk grote op afstand bestuurde modelvliegtuigen met een (infrarood)camera aan boord. Zelfs bewapening van deze vliegtuigjes is mogelijk. Ze zijn heel veel ingezet in bijvoorbeeld de oorlog in afghanistan. Daar zijn er ook zo’n 25 neergestort of neergehaald. Voor de prijs maakt dat niet zoveel uit, een F16 is duizend malen duurder.

bVision Photography

Maar sinds enige tijd is daar verandering in gekomen door het gebruik van quadrocopters(4 rotors) of met nog meer rotors, Octocopters(8 rotors). Deze zijn veel lichter, makkelijker te besturen door GPS navigatie, en op een hoogte van zo’n driehonderd meter vrijwel al onzichtbaar. Op de vereniging wordt er ook driftig mee geëxperimenteerd, zoals op de foto’s goed te zien is. De GPS schotel is goed te zien op de foto’s, verlichting is uiteraard operationeel, want door besturing op GPS overbodig. En als je hem een plaats aanwijst, blijft het apparaat daar gewoon staan. Duw je hem weg met de hand, keert die gewoon weer terug. En de beelden zijn prima, zelfs met deze eenvoudige camera.

bVision Photography

22 Comments

 1. Kay

  Hoi Sjoerd,
  de technologie staat niet stil
  steeds meer leiders en oppermachten
  trachten met hun wapens of apparatuur
  de wereld aan hun voeten te krijgen
  de macht, is niets ontziend.
  Dat deze bestonden had ik niet durven vermoeden
  dus de kleine burger wacht een lot.
  Ik vind het eng te weten
  dat men meer ziet dan het blote oog toelaat.
  Mij niet gelaten maar toch maak ik veel bedenkingen hierbij.
  De foto’s brengen wel een reëel beeld. ♥

 2. Een drone is een dar (mannetjes bij die niet kunnen steken). Vooral Israel werkt er al jaren mee en daar zijn waarschijnlijk de meeste ontwikkelingen gedaan. Powned heeft er onlangs 1 gebruikt om een opnames te maken van de besloten training van het Nederlands elftal, maar dat ding stortte neer.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.