Koeien en reclame

Afgelopen weekend hebben we een klein hapje gegeten in een nieuw restaurant in Hilleshagen. Het restaurant ligt boven op de berg met rondom alleen maar weilanden met koeien. Als je in het nieuwe gedeelte van het restaurant zit ben je omringt door koeien. Een aanrader dus. Het personeel moet nog wennen, maar dat vergeef je ze, want ze zijn vriendelijk genoeg en het eten smaakte er prima. Als je in de buurt bent het heet ’t Hilleshagerhofke en je kunt het niet missen daar boven op de berg.
Geen ambiance heeft het restaurant hier op de markt in Roermond, ik vermeld geen naam, maar met zo’n koe voor de deur en met zo’n opschrift bij de koe weet je al hoe het zit. Ik vind een dergelijke reclame stijlloos. Maar daarover mag iedereen een andere mening hebben, ik ga daar in ieder geval niet naar binnen. Loop dan even door naar het Munsterplein. Daar ligt Verkoch, en loop vooral naar binnen, dat is pas stijl en daar kun je prima terecht. Ze hebben er zelfs Erdinger en Westmalle. Het is dat we er alleen maar hebben ontbeten en dat het wat ver weg is als we met de auto zijn… Maar ook daar gaan we nog wel eens terug.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

23 Comments

 1. -Komendwater moet kokend water zijn. toetsen laptop doen het niet helemaal jofel, kunnen mijn snelheid niet bijhouden, anders gezegd, ik moet ze beter indrukken.

 2. Nee, dit is ook niet de reclame waar ik op zit te wachten. En heel hypocriet, ik zou ook nooit een vis in een aquarium willen aanwijzen als mijn maaltje. Mijn hart krimpt ineen als ik er aan denk dat die vis levend in komendwater of zoiets gegooid wordt. Au hoor ik dan steeds.

 3. Annette Barendregt

  Ik heb er geen problemen mee, met die koe. Leuk voor kinderen en het valt lekker op. En de link koe — lunch is, volgens mij, niet aanwezig. Het is gewoon een 3D uithangbord. Ga je nog naar het wielrennen kijken? Zo lekker dichtbij!

 4. Toch liever een nepkoe voor de deur dan een echte die overal haar behoefte doet?

 5. Ha Sjoerd,

  Tja, de gene die de koe heeft aangesmeerd is spekkoper. oma

 6. Nee ook daar zou ik niks drinken en of eten…

 7. als je maar lekker hebt gegeten, dat is het belangrijkste………….

 8. Ik drink nooit geen melk. Uitvoorzorg.

 9. Ohhh dit is echt een totaal verkeerde reclame-uiting.

 10. Ik vind zo’n koe ook wel grappig hoor, denk hem eens weg daar, dan is het toch een saaie boel.

 11. Ja, hier verderop, in Pekela staan ook plastic koeien, niet meer weg te denken.
  Het stoort me niet, want dat is wel wat er op het menu staat.

 12. Even een correctie. Het Hilleshagerhofke bestaat al jaren. Is alleen recent gerenoveerd.

 13. Moest meteen denken aan een scène uit The Hitchhikers Guide to the Galaxy waarbij een koe langs de tafeltjes in een restaurant loopt en de klanten vertelt welke delen van haar lichaam nu het lekkerst zijn. Maar ik zou ook gaan voor een plek waar men Westmalle schenkt. Dat kan niet fout gaan!

 14. Hey Sjoerd die koe hebben gezien toen we zaterdag 4 augustus j,l. in Roermond waren. De dag dat Albert mij op de foto gezet heeft met de Stimorol girls.
  Vanuit de warmste stad in Europa, groetjes Mara

 15. Een leuke ambiance is leuk, maar het eten moet te eten zijn, dat is het belangrijkst.

 16. goed dat ze die koe niet geserveerd hebben.

 17. Haha , sjoerd heeft een oogje op Westmalle bier , zondag ook drie trippels gedronken !

 18. Het is nog een slecht gemodelleerde koe ook …

 19. Helemaal mee eens. Een koe moet geen reclame hoeven maken voor zijn eigen steaks. Ook heel erg: zo’n varken met een mes en vork in zijn rug en een lachende snuit, bij de slager voor de winkel.

 20. In Breda troffen we zondag een groene koe

 21. Toch, een steak komt echt van een koe. 😛

 22. Ik zit te kijken, maar ik herken het niet. Zal binnekort eens goed uit mijn ogen kijken.

  Love As always
  Di Mario

 23. Altijd leuk om een nieuw plekje te ontdekken, waar je lekker kunt eten.

Geef een reactie