Asociaal of ik weet niet beter

Asociaal of ik weet niet beter staat als titel ik de koptekst. Je hebt mensen die het helemaal niet hebben, niet weten hoe ze ergens moeten parkeren, daarvan staat de auto na diverse keren nog steeds half op de weg, die kunnen er niets aan doen. Je hebt ook mensen die beter hun rijbewijs in kunnen leveren, die denken nog prima te rijden, wat is het rustig op de weg, ik rij vooraan in de file. Die inmiddels ver over de houdbaarheidsdatum heen zijn, om het maar voorzichtig uit te drukken. Maar er zijn ook lui die het allemaal geen moer interesseert en die doen het zo het hun uitkomt. De laatste komen voor mij in aanmerking voor een educatieve maatregel gedrag en verkeer (EMG). De foto maakte ik in het weekend. Ik vraag me dan af tot welke van de drie groeperingen deze persoon hoort. U ziet, ik ontzie in deze de categorie vrouwen. Overigens heb ik met mijzelf en mijn vrouw de afspraak staan dat als ik te oud of dement wordt om te rijden ik onmiddellijk er mee stop. In de hoop dat een van beiden nog in staat is om dat in te zien. Anders moet een van de kinderen het me maar vertellen.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

26 Comments

 1. Misschien gelden in Duitsland andere parkeerregels. Want normaliter hoef je dit van Duitsers niet te verwachten.

 2. Annette Barendregt

  Toch discutabel om “vrouwen” niet en wel te vermelden. Maar omdat je zo aardig bent zal ik het door de vingers zien. 😉 Deze bestuurder is kippig. Die heeft de lijntjes niet gezien. Maar ook asociaal, want je kan na het uitstappen ook de auto nog even verzetten. Gelukkig is het rustig daar. Anders zou je hem of haar toch wat! Grrrrrrr, irritant!

 3. Ha Sjoerd,

  ot, Matthijs heeft wel een keer in zijn duim gezaagd.
  Maar hij werkt wel veilig hoor, bril, gehoorbescherming en stofmasker.
  Bij scheuren en zo stelt hij de V snaar op slip af, dus dan stop de draai kop direct. oma

 4. Een flinke schep zout, zal ik maar zeggen…Agnès

 5. Ach leven en laten leven.. het zal niet met opzet zijn gebeurd… een beetje onwennig misschien op een onbekend terrein… er zijn ergere dingen…Agnès

 6. Ik was gewoon iets te vroeg met publiceren vandaag…

 7. hee geen blog vandaag, toch niet ziek?

 8. Ik kan er makkelijk nog achter hoor, ruumte zat.

 9. Meestal zijn het grote auto’s die er zo bij staan.
  Des al niet te min ASO’s

 10. Ah joh, er was toch nog plaats zat daar. En hij had ook over vier plaatsen heen kunnen parkeren met zijn citroentje, dus het valt nog best mee 😉

 11. Zo te zien is er plaats zat op die parkeerplaats. Dan heeft er niemand last van en kan ik het ook niet asociaal noemen, hooguit een beetje slordig. En dat is eigenlijk niks voor een Duitser. Misschien is hij wel helemaal naar Nederland gekomen om eens lekker helemaal buiten te lijntjes te parkeren 😀

 12. dit is puur asociaal denk ik dan…

 13. Ik vermoed een oudere Duitser die het allemaal niet meer zo goed begrijpt, laat staan ziet. Doorgaans zijn Duitsers veel nettere automobilisten dan Nederlanders en houden zich erg aan de regeltjes.
  Ik probeer me over dit soort klanten zo weinig mogelijk op te winden, daar heb ik alleen mezelf mee.

 14. Ja ik zie het wel vaker. Ongelooflijk.

 15. Haha, die wou gewoon gezellig naast jou komen staan.
  Maar een beetje verder naar voren was socialer geweest.
  Gelukkig was het er niet druk.

 16. denk dat glibber het juist verwoord heeft.
  😉

 17. Hey Sjoerd niet open, maar kapje op de MGTF? Dit noem ik gewoon ASO gedrag en dan maakt het kenteken en land even niets uit.
  Groetjes
  Mara

 18. Heel herkenbaar, wij hebben een overbuurvrouw die het niet kan laten om dubbel te parkeren. Zelfs mijn duur betaalde plekje moet er regelmatig aan geloven. En elke keer als ik er wat van zeg, reageert zij weer geschrokken: “Ach, heb ik hem nu alweeeer niet goed geparkeerd … Sorry buurman, ik zal ee de volgende keer op letten …”
  Ze zal het wel nooit leren …

 19. Ik denk persoonlijk dat de bestuurder het zelf niet in de gaten heeft gehad, en pas bij terugkomst schrikt!

 20. ik geef het toe, ben ook geen echte held in parkeren

 21. Waarschijnlijk een Nederlandse vrouw in een Duitse auto. Dat zie je wel vaker.

 22. Ha Sjoerd,

  Deze vallen onder ach het is zondag.
  Maar men parkeert steeds meer op zijn zondag’s. voor in de tuin, of 4 -plaatsen voor een caravan of gewoon midden op het voetpad. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 23. typsich duits.. 😉 Oh wacht.. dat is ook gemeen..
  Geen idee in welke categorie dit hoort…

 24. Dit valt onder de categorie duitsers.. of is die te makkelijk 😉

  Love As Always
  Di Mario

 25. Deze valt duidelijk in de categorie ASO en iemenand die denkt dat de hele weg of parkeerplaats voor hem/haar alleen is.

Geef een reactie