Kaatje en Ollie
Kaatje en Ollie

Kaatje en Ollie

bVision Photography

Ofwel, hoe het bij de dierenarts ook kan zijn. Ollie en Kaatje, onze kittens zijn inmiddels iets meer dan 5 maanden oud, en we hadden al het idee van voordat een van de twee de neiging heeft moet Kaatje maar aan de poezenpil. Ten minste dat was het idee van de dierenarts van ons. Een telefoontje naar haar leerde ons dat de praktijk wegens ziekte gesloten was. Oei, dan is goede raad duur. Een zoektocht op het internet leverde al heel veel commentaar op het gebruik van de poezenpil, en van alle kanten wordt het afgeraden.

bVision Photography

Dus toch maar eens een nieuwe dierenarts zoeken. Zaterdag belde ik naar Dierenkliniek Ganzeweide met de vraag of het mogelijk was om beiden te steriliseren cq castreren in de volksmond. Op de vraag of dit reeds kon werd heel positief gereageerd, van 5 maanden is een goede leeftijd volgens hem. Maandag 9 uur precies stond ik met beide bandieten bij hem op de stoep en een paar uur later was het gebakken. Voor Ollie een fluitje van een cent, voor Kaatje toch een wat grotere ingreep omdat ook een navelbreuk gerepareerd moest worden. Kleine katjes worden groot, en nu waarschijnlijk nog groter….bedankt Wil en Francis, voor de fijne service.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

22 Comments

 1. Het klopt helemaal 5-6 maanden.. wat raar dat eerst een pil werd voorgeschreven of waren jullie nog niet zover…castreren of steriliseren is toch een ingreep in de natuur…wij hebben er ook nog wat langer over gedaan… maar gezien het feit dat er al zoveel katten zijn.. is dit wel een wijze beslissing…het gedar van onze kat is er niet echt door veranderd… hij is nog steeds de lieve doerak…Agnès

  p.s. vond de foto van de ganzen bij nader inzien toch te flets…

 2. I.p.v. een volle tank dure benzine, nu het geld dus maar uitgegeven voor beide katten om te laten steriliseren. Ik ben blij voor je dat het allemaal goed gelukt is want had je dit niet gedaan, dan was het leven van een mannetje en vrouwtjes kat naast elkaar veel moeilijker geweest. De komende 14 jaar, intussen ben je al lang met pensioen, kan je van ze genieten.
  Groetjes
  Mara

 3. ha die Sjoerd,

  tja… je hebt er goed aan gedaan.
  dat zouden meer mensen moeten doen.
  Niet alle katten natuurlijk, want dan bleef er niets meer over.

  Het zijn mooie diertjes!

  Ik ben overigens niet op vakantie, maar juist terug en schrijf een paar weken over hoe het was…
  Heerlijk!
  Ik wel wel weer terug, dat dan weer wel!!

  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.