Mad people in a mad world
Mad people in a mad world

Mad people in a mad world

Mad World stond gisteren centraal in een blog van Chantal. En dat is het natuurlijk ook. Zo kwamen we deze week op het gesprek milieu. De bewoners van deze wereld hebben zich deze wereld ook toegeëigend. Stelling was dat het beter voor deze wereld zou zijn als we geen kinderen meer zouden krijgen. Ofwel het milieu is gebaad bij een afname van de wereldbevolking. Dat is het enige wat helpt tegen alle milieuproblemen. Sterilisatie op jonge leeftijd bijvoorbeeld, net als ik bij de kittens heb gedaan. Minder mensen betekend ook meer ruimte voor ieder mens en dier. Het levert ook minder afval op. Nu is het niet krijgen van kinderen natuurlijk geen optie, dan sterft de mens uit. Maar ook daar kun je als wereld natuurlijk niet van wakker liggen. Wij mensen willen de natuur niet haar gang laten gaan maar willen overal een vinger in de pap hebben. Om een voorbeeld te noemen ga ik naar Australië daar worden witte haaien afgeslacht omdat ze af en toe een zwemmer aanvallen. Nou “so what” dat is een natuurlijk gedrag. Alle beren afschieten omdat ze mensen aanvallen is ook al geen oplossing. Panda’s verdrijven uit hun natuurlijke habitat gaat ook fout. Met zijn allen op Safari, ook zo wat. Het waren wat losse flarden en ik heb ook geen oplossing, maar er over denken mag, I asume…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

 1. Vroeger werd de bevolking gereguleerd door voedsel en ziektes, nu we al 100 jaar vele ziektes hebben uitgeschakeld neemt de bevolking steeds meer toe. Maar er zijn grenzen aan die groei en aan de medische wetenschap, we gaan het zien!

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  De mens is totaal vervreemd van de natuur, op enkele na dan.
  Het voedsel komt uit de winkel en niet van het land.
  Als men we minder luxe willen accepteren, zal het ten goede van de aarde komen en wonen er mensen verspreid over NL en niet alleen in het westen. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 3. Mad betekent voor mij in eerste instantie wanhopig kwaad. Hier wordt waarschijnlijk crazy bedoelt.

  China is het enige land dat aan geboortebeperking heeft gedaan. Ze moesten wel omdat Oost-China veel dichter bevolkt is als West-Europa. Toch hielp/helpt het vrijwel niet. De bevolkingsgroei is hetzelfde als in Taiwan, dat ook bevolkt is door en vol zit met Chinezen en waar geen geboortebeperking was/is.

  Een beter oplossing is in Duitsland te vinden. Daar neemt de bevolking al een tijdje af. Gewoon omdat mensen het goed hebben en kinderen niet meer nodig zijn om je te helpen als je ouder bent. Nederland is dichter bevolkt en zou aan Duitsland een voorbeeld mogen nemen. Doe even niet dat 3de kind, want meer is het verschil niet.

  Toch is het niet zo dat de mensen in staat zijn om de wereld omzeep te helpen. Vulkanen kunnen dat veel beter. We hebben altijd een te hoge dunk van onszelf, ook op dit gebied. Rond 1970 was er de club van Rome, die berekend had dat alle grondstoffen rond het jaar 2000 op zou zijn en de lucht zo vervuild dat rond die tijd niemand meer onbescherm naar buiten kon door de luchtverontreiniging. Ondanks dat de bevolking sneller gegroeid is dan zij destijds hadden voorzien is nog lang niet alles op en hebben we een schonere lucht dan 30 jaar terug.

  Je hoort van deze doomdenkerij dan ook niets meer en nu zijn de bangmakers overgeschakeld op het stijgen van de zeespiegel. Kan nu al verklappen dat die ook zwaar overdreven is. Natuurlijk mag het een tandje minder en zijn zeker de SUV’s (en wat mij betreft alle auto’s) nergens voor nodig. Ik heb er dan ook geen. Maar de gekmakerij van de media ben ik inmiddels ook een beetje zat.

  Met een bevolkingsdichtheid van Monaco passen er 11 miljard mensen in de staat Texas. En de mensen in Monaco leven er nog plezierig op los kan ik je vertellen. 🙂

 4. Als je’t vergelijkt met veel dieren en planten is de mens nog maar heel kort op deze planeet. Verreweg de meeste levende wezens sterven ooit uit. Het zou vreemd zijn als dat de mens niet zou overkomen. Maar van mij mag het nog even duren. En nadenken is altijd goed. Dat zouden meer mensen moeten doen.

 5. Met die economische crisis komt consuminderen vanzelf…en in die crisis zijn we ook terecht gekomen door mad people in a mad world.. heb je de azfbeelding zelf in elkaar gezet…???Dan vind ik dat heel leuk gedaan…Agnès

 6. Ja Sjoerd,

  ik denk, dat niemand echt een oplossing heeft.
  Alles wat wordt bedacht is onmenselijk: niet oud worden, steriliseren, etcetera.

  Maar ik denk wel,dat we WAKKER moeten worden.
  En zelf de verantwoordelijkheid nemen: onze kinderen opvoeden tot behoud van de aarde.
  En bij onszelf beginnen. Dat altijd.
  En dat kan door dit: CONSUMINDEREN

  Van alles een beetje minder, maar…
  maak er wel een steengoed weekeinde van!

  Hartelijke groet van Marlou

  .

 7. Wat is het probleem als de mens als soort langzaam uitsterft, dat is toch goed voor het milieu. Als de laatste mens maar het licht uit doet! In de loop van het bestaan van de aarde zijn er steeds dieren/planten gekomen en ook weer uitgestorven. Dat gaat nog steeds door en vroeg of laat zijn wij ook aan de beurt, het is niet anders.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.