Een spannende zondag in Rinsumageast

Een spannende zondag in Rinsumageast

Trafohuisjes bVision.nl

Rinsumageast (in het Nederlands geschreven als Rinsumageest) is een dorp in de gemeente Dantumadeel in de provincie Friesland. Er wonen wat meer dan 1000 inwoners. Het is het meest westelijke dorp van de Dokkumer Wouden en wordt ook wel “De Geast” genoemd. Het dorp ligt op de grens tussen de Friese Wouden, it Bûtenfjild en de kleistreek. Door het dorp stroomt de Murk. Bij het beschrijven van deze tekst dacht ik meteen terug aan het jaar 754, toen werd een missionaris, Bonifatius, op gruwelijke wijze vermoord bij Dokkum (over spanning gesproken). De trafo huisjes deze week zijn op de foto gezet door Hanske, waarvoor dank.

Trafohuisjes bVision.nl

Dit transformator huisje vind u op de Haerewei tussen Rinsumageast en Damwoude, ergens in de buurt van nummer 40 volgens Google. Het leuke van al deze huisjes is dat er zoveel verschillende (provinciale) elektriciteits maatschappijen waren. En iedere maatschappij had wel een ander idee over deze huisjes. Door heel Nederland staan dus overal verschillende types.

Trafohuisjes bVision.nl

Coördinaten: 53.291489 en5.967525 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

18 Comments

  1. Wat een leuk en apart huisje weer. Ik heb vandaag er nog één op de foto genomen. Op een wel heel aparte plek. Ik zou hem van de week even bekijken. Of de foto’s een beetje gelukt zijn en dan naar je sturen.

    Love As Always
    Di mario

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: