Een kater

De Stichting WK Wielrennen verkeert in geldnood doordat de organisatie minder subsidie van het Rijk krijgt dan verwacht. Ook vallen de bijdragen vanuit het bedrijfsleven tegen. De stichting heeft een brief aan de provincie Limburg geschreven waarin wordt gevraagd om een garantstelling voor 2,2 miljoen euro.

bVision Photography

Miljaar zeg, dat had je toch van tevoren wel op twee vingers kunnen uittellen. Wat mij betreft moeten ze hier nooit meer aan beginnen en de bestuursleden aansprakelijk stellen voor deze wanprestatie. Mooi weer spelen van andermans centen vind ik dat. En nu wil de provincie dat geld bij de gemeente gaan halen. Ja hoor wie draait er dus voor op, de gewone burger…

bVision Photography

Zo hoeft voor mij ook het LSO (Limburgs Symfonie Orkest) niet meer, dat mag gewoon een amateurclubje worden. De gewone burger gaat er toch niet luisteren en de subsidie van ca 7 miljoen euro om twee van die clubjes samen te voegen vind ik ook niet in verhouding staan. André Rieu weet zich tenminste nog te verkopen. Dit is dweilen met de kraan open.
Zo, hier ben ik weer even vanaf, een mens moet af en toe zijn hart luchten.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

 1. We zullen zien……………….

 2. Dus maar alle cultuur afschaffen die zichzelf niet kan bedruipen en maar verder gaan met Jan Smit, Ali B en Gerard Joling? Want dat wil het volk toch?

 3. Ha Sjoerd,

  Er wordt wel eens met verschillende mate gemeten.
  André red zichzelf wel. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 4. Dit is echt gespierde taal Sjoerd, maar als er bezuinigd moet worden, ook deels hier.
  Groetjes
  Mara

 5. Wat mij betreft doeken ze dat hele wedstrijdwielrennen op of geven al die gasten een verplichte overdosis. En als zo’n symfonieorkest er iets van kan hebben ze geen subsidie nodig, ook opdoeken dus! Nee, besteedt al dat overheidsgeld maar nuttig aan Roda JC!

  Of toch maar niet? 😉

 6. Je hebt groot gelijk!!!
  Over Rieu gesproken daar schakel ik net bij in.

 7. men dient vooraf een sluitende begroting te hebben met gegarandeerde toegezegde bedragen. Als daarbij een subsidie zit, soit, dat is dan toegezegd, maar omachteraf te gaan schooien, dan is er goed wat fout gegaan.

 8. ja, en Andre rieu is ook echte kwaliteitsmuziek en hij wint alle prijzen.
  ALs het aan jou ligt is er dus voortaan alleen nog maar james last muziek.

  Geestdodende voorspelbaarheid.

  En sport moet verboden worden, dat gedoe is sowieso nergens goed voor.

 9. Met recht deze blog ! Prettig weekend jongen !

 10. Wat zichzelf niet kan bedruipen heeft geen bestaansrecht! Maar ik ben bang als we een lijst zouden maken van echt alles wat subsidie krijgt in Nederland, dat ieder van ons, jij ook Sjoerd, wel iets vind waarvan hij zegt ja maar die of dat moet wel! Van onze belastingcenten dus!

 11. Alles weer in de juiste proporties, vooral ook de subsidies.

 12. De hele muzikale infrastuctuur verdwijnt, de muziekscholen, de amateurorkesten,de professionele orkesten, buiten de randstad wordt het aanbod marginaal. Inderdaad wordt muziek dan iets elitairs (Ik ken mensen in Drenthe die voor een klassiek concert naar Londen vliegen). Rieu levert vooral spektakel, zijn show verkoopt ja, het is big business. Met alles wat daarbij hoort, was hij onlangs niet bijna failliet?

 13. Zo is het! Zet jij er links en rechts maar lekker de botte bijl in, Sjoerd. 🙂

 14. Dag Sjoerd,

  Heel veel clubs zouden nooit hebben kunnen bestaan zonder subsidie.
  Dus het wordt een soort van afstrepen: er zal heel wat verdwijnen.
  Dat vind ik wel jammer.
  Maar die hele voetballerij… 300.000.000… heb je de nullen geteld?
  Vreselijk toch?!

  Ik ben fan van André Rieu! Ik hoop, dat hij het redt!!!

  groet van Marlou

  .

 15. De hele sport moet eens af van die subsidie cultuur…

 16. Al die clubs hebben zich jaren in subsidies bedropen. Laat ze het zelf maar opknappen.

 17. Ook voetbalclubs kunnen zichzelf niet bedruipen zonder steun van de overheid. Die haalt elk jaar €300 miljoen weg bij de burger voor het onderhoud aan stadions, beveiliging en de steun aan amateurclubs!

 18. Tja er moet nog wel wat subsidie overblijven voor ons. Owh.. ehhhh dat werd nog eerder afgeschaft?

  Love As Alwyas
  Di mario

 19. En voor de wielerwereld zal het zeker niet makkelijker worden.
  Al die clubs sport en muziek,moeten ook gaan leren om zichzelf te gaan onderhouden.
  Maar dat had al veel eerder gemoeten.
  Dat moet de gewone burger toch ook.
  Fijne vrijdag en op naar het weekend.

Geef een reactie